Fatsa'da Kadınlara Yönelik Panel Gerçekleşti

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Fatsa Kaymakamlığı Kadın Hareketi Platformu tarafından kadınlar ile ilgili bir panel düzenlendi.

Fatsa'da Kadınlara Yönelik Panel Gerçekleşti
Fatsa Belediyesi Kültür Sarayında gerçekleşen programa Kaymakam Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Halit Gülten, daire amirleri ve çok sayıda kadın katıldı.

Panele Özlem Baş, Hatice Durak ve Eylem Aydın konuşmacı olarak katıldı.

Panelde ilk konuşmayı yapan Özlem Baş, 8 Mart Kadınlar Günü’nün kadın haklarının kazanılması sorunlarının çözülmesi eğitim istihdam gibi konularda kadınların erkeklerle imkanlardan eşit ölçüde faydalanarak toplumda söz sahibi olması açısından önem taşıdığını belirterek, “Kadın güçlü olursa aile güçlü olur aile güçlüyse toplum güçlü olur çünkü evin direği annedir” dedi.

Konuşmacılardan Hatice Durak ise, “Kadına hak ettiği değeri ve toplumsal rolü insan hakları kapsamında kazandırma mücadelesinin en doğru ve en sağlıklı yöntem olduğuna inanıyorum bizim kadınlarımızın haklarını hukuklarını korumak için dışarıdan model almaya ihtiyacımız yoktur. Medeniyetimizde ve kültürümüzde kadın haklarını istediğimiz istikamette geliştirmeye yönelik felsefe ve fiili her türlü örnek mevcuttur kadına şiddet elbette bir insanlık suçudur kimse aksini söyleyemez öte yandan insan hakları açısından baktığımızda kadın meselesinde bizim tarihimizde olumlu manada çok daha fazla kural çok daha fazla uygulama vardır” diye konuştu.

Son konuşmacı Eylem Aydın da kadınların siyasi haklarından bahsetti. Panel ikramlar ile sona erdi.
Kaynak: İHA