Darbe Girişimi Davasında İfade Veren Askerin Babasından İlginç İddia

Malatya’da görülen 15 Temmuz darbe girişimi davasında tutuksuz yargılanan askerin babası Haydar Güven, “Görev yapan askerlerimize bölüklerinden mahkemeye gitmesi için izin vermekte zorluk çıkarıyorlar” dedi.

Darbe Girişimi Davasında İfade Veren Askerin Babasından İlginç İddia
Haydar Güven, darbeci yüzbaşı Kemal Güven’in o gece oğlunun da şahit olduğu bir konuşmada, “Şeref madalyamı taktım, dışarıdaki polisler AKP’nin polisi, dışarıdakilere sıkın, yoksa ben size sıkarım” dediğini ileri sürerek, "İfadesinde de zaten bu geçerli. O gece sıkmayan askerler arasında yaralı askerler var. Allah’a şükür bizim askerimizde bir şey yok. O gece emir verip, ‘dışarıdaki insanlara sıkın’ dedikleri, ancak bu emre uymayan askerler darbeciler tarafından vurulmuş. Bu olay tutanakların hepsinde var. Yaralı askerlerimiz de şuanda geldiler, buradalar. Türk Silahlı Kuvvetlerinin üniformasını giymiş teröristler burada ifade veriyorlar. Onlar vatan haini. Binlerce askerimizi kandırdılar. Şuanda mağdur şekilde çocuklarımız yargılanıyor. Bunlar günahsız er yani sonuçta. Biz bunları vatan için eli kınalı şekilde peygamber ocağına gönderdik" diye konuştu.



“Şuanda baskı olduğunu görüyorum”

Haydar Güven, şuan hala 2. Ordu Komutanlığında asker olarak vatani görevini yapan oğluna mahkeme daveti gelmesine rağmen zorluk çıkarıldığını iddia ederek, “Ben şuanda baskı olduğunu görüyorum. Nereden derseniz, mahkemeye gelmesi için Türkiye Cumhuriyeti çocuklarımıza davetiye gönderdi. Şuna ben şahit oluyorum ki görev yapan askerlerimize bölüklerinden mahkemeye gitmesi için izin vermekte zorluk çıkarıyorlar. Çocuklar izin istiyor, saatlerce bekletiyorlar. Mahkemeye getirmemek için ellerinden gelen zorluğu çıkarıyorlar. Ben buna bizzat şahit oldum. Çocuklar ne yapsın, gelmek zorunda” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA