Çankırı'da 'Her Şey Sende Gizli' Paneli

Çankırı'da, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 'Her Şey Sende Gizli' paneli düzenlendi.

Çankırı Valisi Mesut Köse, 100. Yıl Kültür Merkezi'ndeki panelin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bu günlere gelmesinde kadınların büyük payı olduğunu söyledi.

İslamiyet ile kadına verilen değerin arttığını, toplum içerisinde yer edindiğini anlatan Köse, şunları kaydetti:

'Kadınlara nasıl davranılması gerektiği dinimizde çok açık şekilde belirtiliyor. İslamiyetten sonra kadınlar toplum içerisinde söz ve hak sahibi olmaya başladı. Dünyadaki en zor mesleklerin başında gelen insan yetiştirme sanatının en güzeli anne vasfıyla kadınlar tarafından icra ediliyor. Bu liyakati ve değeriyle kadınlar her zaman baş tacı edilmeyi hak ediyor.'

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım ise, kadınların toplumun temel taşını oluşturduğunu dile getirdi.

Kadın erkek eşitliğinin önemine değinen Yıldırım, 'Tarih boyunca kadınların toplum için ne kadar önemli olduğunu gördük. Bunun en yakın örneği 15 Temmuz'dur. 15 Temmuz'da kadınlarımız, bu vatan için canlarını hiçe sayarak tankların, tüfeklerin üzerine yürüdü.' dedi.

Kadın ve erkeğin her konuda eşit, hatta bazı konularda kadınların erkeklerden üstün olduğunu belirten Köse, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Yaşam koçu Nalan Durmuş ve jeomorfolog Ayşe Akbaba sunum yaptı.

Panelin ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yılın kadını seçilen Iraklı Najla Rashid ile Gülay Kekeç'e ödülleri verildi.

Irak'ın işgali sırasında milletvekili olan eşini kaybetmesinin ardından Türkiye'ye yerleşen 4 çocuk annesi Rashid, eşini kaybettikten sonra zorluklar yaşadığını dile getirerek, Türkiye'nin kendileri için yeni bir vatan ve Recep Tayip Erdoğan'ın da yetimlerin babası olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA