8 Mart Kadınlar Günü Kartal'da Kutlandı

Kartal Belediyesi 8 Mart Kadınlar Günü’nde Kreş Müdürlüğü’nün düzenlediği programla kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından düzenlenen etkinlikle Kartallı kadınlar doyasıya eğlendi.

8 Mart Kadınlar Günü Kartal'da Kutlandı
Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğünün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği programda kadınlar ellerinde karanfillerle kortej yürüyüşü gerçekleştirdikten sonra Organik Pazar alanındaki programla özel günlerini kutladı. Programa katılan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, yürüyüş boyunca elindeki karanfilleri kadınlara dağıttı.

Öte yandan kortejde bando takımında bulunan bir bando üyesinin de teknolojinin son ürünlerinden elektrikli kaykay kullanması da dikkatlerden kaçmadı.

“Bizim kadınlarımız haklarını birçok dünya ülkesinden önce aldı”

Kortej boyunca kadınlara karanfil dağıtan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, “Bizim için çok mutluluk verici bir gün bugün. Özellikle Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara verdiği değerin hepimiz tarafından bir şekilde bilinmekte. Birçok dünya ülkesinden önce bizim kadınlarımız o hakları aldı. Bu ilke ve inkılapların devamında 1857 yılında New York’taki 120 kadının grev yapma gerekçesiyle polis tarafından fabrikada kitli kalıp ölmesi ve daha sonra Alman Sosyal Demokrat Partisi’nin kararı ile Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün kutlanması başladı.

Birleşmiş Milletler tarafından da kabul edildi. Biz de çok değer veriyoruz. Kadınlar Günü’nün kutlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA