TÜGVA Tekirdağ İl Temsilciliği Açıldı

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan: 'Vakıf, Türkiye'de gençleri birçok alanda yetiştiren önemli bir kuruluş. TÜGVA, gençlere yönelik çok güzel çalışmalar yapıyor'

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, vakfın, Türkiye'de gençleri birçok alanda yetiştiren önemli bir kuruluş olduğunu ve gençlere yönelik çok güzel çalışmalar yaptığını söyledi.

Erdoğan, TÜGVA Tekirdağ İl Temsilciliği açılış töreninde yaptığı konuşmada, birçok kurumda ve vakıfta yönetim kurulu üyeliğinin bulunduğunu, ancak başkan olduğu tek kurumun Dünya Etnospor Konfederasyonu olduğunu belirtti.

TÜGVA'nın, Tekirdağ'a güzel bir temsilcilik kazandırdığını ifade eden Erdoğan, 'Türkiye Gençlik Vakfı, gençlerimizin yetişmelerinde, değerlerimizin ve inanç sistemimizin egemen olduğu, takdir edildiği, anlaşıldığı bir metodun yaygınlaştırılması için, bu topraklarda yetişen insanların bu toprakların öz değerlerine yabancı olmaması için mücadele veren bir vakfımız.' dedi.

Erdoğan, vakfın, Türkiye'de gençleri birçok alanda yetiştiren önemli bir kuruluş olduğunu ve gençlere yönelik çok güzel çalışmalar yaptığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Ortaokuldaki genç kardeşlerimizden tutun, liselerimizde, üniversitelerimizde, kitap okuma alışkanlığını kazandırmaktan, geleneksel sporlarımızı tanıtmaktan, kendi kültür öğelerimizi popülerleştirmekten, din, diyanet, inanç anlamında eğitimlere, akademik kariyerle ilgili çalışmalara varıncaya kadar çok güzel çalışmaları yaptıklarını biliyorum. Özellikle İstanbul'da birçok çalışmalarına katılma fırsatımız oldu. Tekirdağ'da da bu güzel çalışmaları devam ettirdiklerini görmek, böyle güzel bir merkeze sahip oldukları için bugün burada buluşmak gerçekten mutluluk verici. Tekirdağ için bütün Trakya hayırlara vesile olsun.'

Türkiye'de kamu kurumlarının son dönemlerde sivil toplum kuruluşlarına ciddi manada destek verdiğini aktaran Erdoğan, kamunun imkanlarının yetişemediği yerlerde de sivil toplum kuruluşlarının devreye girerek sosyal hizmetleri yerine getirdiğini kaydetti.

- 'TÜGVA gelecek nesiller için önemli bir rol üstleniyor'

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da TÜGVA'nın gelecek nesiller için önemli bir rol üstlendiğini ifade ederek, 'Buradaki genç arkadaşlarımız geçekten bu işe gönül vererek, bu işi severek yapıyorlar.' dedi.

TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet ise vakıf çalışmaları hakkında bilgi vererek, 'Bin 500'e yakın ortaokul, 3 bine yakın lisede temsilcilerimizi atayarak ortaokuldan liseye, üniversiteden çalışan gençliğe, kadın, aileye kadar gençliğin olduğu her alanda çalışmalarımıza devam ediyoruz.' dedi.

Konuşmaların ardından, Bilal Erdoğan, Vali Ceylan, İsmail Emanet ile AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Mustafa Yel, Metin Akgün ve Ayşe Doğan açılış kurdelesini kesti.

Açılışın ardından Bilal Erdoğan ve beraberindekiler, TÜGVA Ergene İlçe Temsilciliğinin açılışına katılmak üzere buradan ayrıldı.
Kaynak: AA