Tarihi Çarşıda Fotoğraf Sergisi

Edirne'deki tarihi Alipaşa Çarşısı'nda, üniversite öğrencilerince çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi açıldı EDESOB Başkanı İnağ:'Buraya Yunanistan'dan veya şehir dışından gelenlerin ilgisini bu tür etkinliklerle çekmeye devam etmeliyiz'.

Edirne'de, tarihi Alipaşa Çarşısı'nda, Trakya Üniversitesi (TÜ) öğrencileri tarafından çekilen fotoğraflardan oluşan 'Alipaşa Çarşısı'nın Renkleri' adlı sergi açıldı.

TÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Turizm Otel İşletmeciliği öğrencilerinin fotoğrafçılık dersi kapsamında çektiği 53 fotoğraftan oluşan sergi, izlenime sunuldu.

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Emin İnağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, çarşıda düzenlenen kültür sanat etkinliklerinin sanatseverler kadar esnafa da katkı sağladığını söyledi.

Üniversitenin esnafa yönelik projelerinin sevindirici olduğunu belirten İnağ, 'Bu etkinlikler ulusal ve uluslararası bazda ülkemize katkı sağlıyor. Buraya Yunanistan'dan veya şehir dışından gelenlerin ilgisini bu tür etkinliklerle çekmeye devam etmeliyiz.' dedi.

Alipaşa Çarşısı Derneği Başkanı Yılmaz Sanış da geçen hafta da çarşıda caz konseri verildiğini anımsatarak, serginin açılışında emeği geçenlere teşekkür etti.

-'Sergi çarşıya hareketlilik getirecek'

TÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Nevin Ağır ise Alipaşa Çarşısı'na dikkat çekmek amacıyla sergiyi düzenlediklerini söyledi. Öğrencilerin çektiği 200 fotoğraftan 53'ünün sergilendiğini dile getiren Ağır, serginin çarşıya hareketlilik getireceğini vurguladı.

Üniversite öğrencisi Buse Balabanlar da dersleri pratik olarak işlemenin öğrencilere çok şey öğrettiğini söyledi.

Esnaf Yıldırım Kılıç, tarihi çarşıya Yunanistan ve Bulgaristan'dan çok sayıda insanın alışveriş yapmaya geldiğini ifade etti. Sergiyi gören vatandaşların çarşıda daha fazla vakit geçirdiğini ve alışveriş yaptığını aktaran Kılıç, esnafların çarşıda kültür sanat etkinlikleri düzenlenmesini desteklediğini dile getirdi.

Sergi, 10 Mart Cuma gününe kadar açık kalacak.
Kaynak: AA