Sorgun'da Kan Bağışı Kampanyası

Türk Kızılay'ı Yozgat Kan Bağışı Merkezi, ilçede kan bağışı kampanyası düzenledi.

Sorgun Salih Paşa Cami karşısında düzenlenen kampanya ile ilgili AA muhabirine bir açıklama yapan Yozgat Kan Bağışı Merkezi doktoru Tuba Ceylan, düzenledikleri kampanyalara vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini, bunun da kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Kan bağışını kabul etmeden önce personel tarafından bağışçılara çeşitli sorular yöneltilerek form imzalatıldığını dile getiren Ceylan, 'Sorgun'da düzenli olarak kan veren vatandaşlarımız var. Duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz. Kampanya bir hafta sürecek. Sorgun halkını kan bağışı kampanyamıza destek vermeye davet ediyorum.' dedi.

Ceylan, kanın kaynağının sadece insan olduğunu ve hayati bir önem taşıdığını vurgulayarak, 'Herkesin bir gün kana ihtiyacı olabilir. Çünkü kan, hayattır. Türk Kızılay'ının kan taleplerine cevap verebilmesi için stoklarında her zaman yeterli miktarda kan bulunması lazım. Sorgun'a her geldiğimizde en az 500 ünite kan toplaya biliyorduk. Şimdi hedefimiz bu sayıyı daha yukarılara çıkarmaktır.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA