Sadece Bilgisayarını Değil, Emeğini De Çaldılar

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde bir camiye giren ve imam hatibin bilgisayarı ile birlikte içerisinde kitap çalışmalarının yer aldığı emeğini de çalan hırsız güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. İmam Hatip, sosyal medya üzerinden bilgisayarını getirmesini istediği hırsıza, "Seni affedeceğim, iyiliğin ve hidayetin için dua edeceğim” çağrısında bulundu.

Sadece Bilgisayarını Değil, Emeğini De Çaldılar
Önceki gün akşam saatlerinde Orta Kasımpaşa Camii’ne gelen hırsızlık zanlısı cami imam hatibi Şaban Doğan’a ait bilgisayarı alarak camiden ayrıldı. Akşam namazı ile yatsı namazı arasında gerçekleşen olayda hırsızlık şüphelisi camiye girdikten sonra ilk olarak namaz kıldı. Ardından camide kısa bir araştırma ve karıştırma yapan hırsız müezzin mahfilinde bulunan bilgisayarı fark ediyor. Etrafı da kolaçan eden hırsız, cami içi ve civarında kimsenin olmadığı bir anda bilgisayarı alarak camiden ayrılıyor. Hırsızın 10-15 dakika içerisinde gerçekleştirdiği bu eylem saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

“Sosyal Paylaşım sitesi üzerinden hırsıza çağrıda bulundu”

Olayın İlçe Emniyet Müdürlüğüne haber verilmesi üzerine camide incelemelerde bulunan ve güvenlik kamerası görüntülerini alan polis ekipleri, hırsızın yakalanması için çalışma başlatırken, Cami İmam Hatibi Şaban Doğan, sosyal medya üzerinden hırsıza çağrıda bulundu. Doğan, çağrısında, “Bak hırsız kardeşim. Sen sadece benim bilgisayarımı çalmadın. İçinde birçok yazılarımla ve kitap çalışmalarımla emeğimi çaldın. Geceleri uykusuz kalarak yaptığım çalışmalarımı çaldın. Umutlarımı çaldın be kardeşim. Yanlış yaptın. Gel bu gün aklını başına al ve emeğimi, umutlarımı, geri getir ve aldığın yere koy. Zaten eşkâlin belli. Kim olduğunu güvenlik kameraları ayan beyan kaydetmiş. Seni affedeceğim, iyiliğin ve hidayetin için dua edeceğim” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA