Proje Yazma Eğitimi Başarıyla Tamamlandı

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından Tekirdağ Genç Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği üyelerine ve öğrencilere yönelik proje yazma eğitimi verildi. Üç gün süren Proje Yazma Eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere törenle sertifikaları verildi.

Proje Yazma Eğitimi Başarıyla Tamamlandı
Tekirdağ Genç Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği binası konferans salonunda gerçekleşen törene Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Aslan, Genç Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Burak Gül ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.

Proje Yazma Eğitimi, uzman Ahmet Ferhat Yeltekin tarafından verildi.

Eğitimlerde kursiyerlere proje mantığı gelişimi ve yönetimi ile mantıksal çerçeve oluşturma, başvuru rehberi okuma, sorun analizi, faaliyet planlaması, bütçe hazırlama ve başvuru formu doldurma gibi uygulamalar anlatıldı. Üç gün süren eğitimlerde katılımcılar proje yazma konusunda uygulama çalışmaları da yaptılar.

Törende bir konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Kalkınma Ajansı olarak eğitime verdikleri önemi vurguladı. Şahin konuşmasında şunları söyledi:

"Biz bu eğitimi vermeden önce maddi ve manevi imkan sağlayabileceğimizi ifade ettik. Ortak bir zaman ayarlayıp size bu eğitimleri verdik. Bizler elimizdeki işi uygularken bunun bir fizibilite çalışması var mı kağıda dökülmüş teknik altyapısı var mı dediğimizde bu konuda maalesef ciddi eksikler olduğunu gördük. Kalkınma Ajansı denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de eğitimdir. Ajans olarak eğitime çok önem veriyoruz. Bu anlamda maddi kalkınma bir tarafa beşeri kalkınma önceliklerimizden biridir. Gençlerimizin donanım noktasında kendilerini tamamlamaları gerekiyor. Bugün sizler burada Proje Yazma Eğitimi aldınız. Yarın başka eğitimler alıp kendinizi donanımlı hala getireceksiniz. Beşeri sermayenin artması noktasında maddi manevi her türlü desteği sağlarız. Bugün bu eğitimi yarın başka bir eğitimi veya talep gelirse aynı eğitimi kurum olarak vermeye hazırız. Bu eğitimin verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum.’’

Sertifika töreninde kursiyerler sertifikalarını Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in elinden aldılar. Tören Şahin’in kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA