Hakkari Valisi Toprak Muhtarlarla Buluştu

Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak, Yüksekova ilçesinde muhtarlar ve kurum amirleriyle bir araya geldi.

Beraberinde Hakkari İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile Yüksekova'ya gelen Toprak, Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'nde muhtarların sorun ve taleplerini dinledi.

Toprak, burada yaptığı konuşmada, kent merkezi ve ilçelerinde yaklaşık 4 aydır muhtarlarla rutin olarak toplantılar düzenlediklerini anımsattı.

Muhtarların sorumluluk bölgelerindeki önemine dikkati çeken Toprak, komutanlarla birlikte kentin her köşesine ziyaretler gerçekleştirdiklerini, üs bölgeler dahil her yere gittiklerini aktardı.

Muhtarlarla yapılan görüşmelerden büyük fayda sağlandığını kaydeden Toprak, 'İlimizin en ücra köşesindeki köylerimizin, mezralarımızın yöneticisi durumunda olan halkımızın seçmiş olduğu, devletle halkın birleştiği birinci nokta diyebileceğimiz muhtarlarımızla bir araya gelmek büyük önem arz ediyor. Sizler halkın oyları ile seçilen insanlarsınız. Halkın sorunları en yakından bilen, takip eden çözümü için valilik ve kaymakamlık nezdinde, askeri ve emniyet nezdinde girişimlerde bulunan insanlarsınız.' diye konuştu.

Toplantı, açıklamaların ardından basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: AA