CHP İl Başkanı Şahin Açıklaması'bu Bir Sistem Değişikliği Değil, Rejim Değişikliğidir'

16 Nisan’da yapılacak olan referandum çalışmaları için Niksar’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat İl Başkanı Feramuz Şahin, partililerle bir araya geldi.

CHP İl Başkanı Şahin Açıklaması'bu Bir Sistem Değişikliği Değil, Rejim Değişikliğidir'
CHP Niksar İlçe Başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan İl Başkanı Şahin,"16 Nisan tarihinde referandumdan ’Hayır’ sonucu çıkarsa Türkiye’de hiçbir sorun kalmayacak, herkes yerinde oturacak Cumhurbaşkanımız Cumhurbaşkanlığını, Başbakanımız Başbakanlığını yapmaya devam edecek. Türkiye’nin kurumları yerli yerinde kalacak ve Türkiye’nin parlamentosu çalışmaya devam edecek. Ama ’Evet’ çıkarsa biz ona da saygı duyacağız ancak Türkiye gerçekten sıkıntılı bir sürece gireceğini görüyoruz. Türkiye’de yaşayan bütün yurttaşlarımız arasında bir ayırım bir ötekileştirme olacağını görüyoruz. Ben inanıyorum ki ’Hayır’ ile bütün dengeler yerli yerine oturacak herkes işine devam edecek" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın Tokat ziyaretinden de bahseden Şahin,"Geçenlerde Sayın Başbakan Tokat’a geldi. Tokat 15 yıldır mevcut iktidar partisine destek veren en büyük illerden birisi. Ancak, bunun geri dönüşüne baktığımızda Tokat hiç hak etmediği şeylerle karşı karşıya kaldı. Aslında Sayın Başbakan’ın Tokat’a gelmesinden çok umutluyduk, Tokat’la ilgili bir şeyler söyleyecek, Tokatlının beklentilerine cevap verecek ve bu beklentilerinin sonucunda yüzü gülmeyen hemşehrilerimizin yüzünün güleceğini sanıyorduk. Ancak dağ fare doğurdu. Tokat Türkiye’de en fazla göç veren iki ilden birisi, bölgesinde gelişmişlik oranında en geri kalmış il" diye konuştu.

Kaynak: İHA