'Çemberimde Gül Oya' Sergisi Siirt'te

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce yürütülen 'eTwinning Projesi' kapsamında 81 ilden okulların katılımıyla düzenlenen sergi, Siirt'te açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) tarafından gerçekleştirilen 'eTwinning Projesi' kapsamında, 81 ilden okulların katılımıyla hayata geçirilen 'Çemberimde Gül Oya' sergisi, Siirt'te açıldı.

Kaybolmaya yüz tutan kültürel değerlerin tanıtılması amacıyla 81 ilden el işleri, mani ve türkülerin yazıldığı levhalar, yöresel yemek tarifleri ile işlemelerden oluşan sergi, Siirt Öğretmenevi Konferans Salonu'nda halk oyunları eşliğinde beğeniye sunuldu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Sağlam, serginin açılışında yaptığı konuşmada, 81 ilin kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerinin tek çatı altında tüm ülkede sırasıyla sergilenmeye devam ettiğini söyledi.

Projenin en güzel kültür etkinliklerinden biri olduğunu ifade eden Sağlam, şöyle konuştu:

'Bu sergi, bizim kültürümüzü gelecek nesillere aktaracak bir çalışmadır. Ülke genelindeki bu serginin bugün 63'üncüsünü Siirt'te düzenledik. Tüm illeri kapsayan ürünlerin yer aldığı bu sergi Siirt'ten sonra Van'da beğeniye sunulacak.'
Kaynak: AA