Ayaş Göleti Su Tutmaya Başlayacak

MERSİN – İçel’in Erdemli ilçesine bağlı Ayaş Mahallesi Çukur mevkisinde yapımı devam eden göletin 15 gün sonra su tutmaya başlayacağı bildirildi.

Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk, beraberinde İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Derin, Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürlüğü 67. Şube Müdürlüğü ekipleri ve mahalle muhtarı Bayram Kurt ile ‘'Ayaş Lütfi Elvan Sulama Göleti' inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Pamuk, yaptığı açıklamada, gölet inşaatının yeni sezon öncesi bitirilerek bölge çiftçisinin sulama suyu konusunda rahat nefes almalarının sağlanacağını söyledi.

Yaklaşık 10 yıl önce yapımına başlanılan ancak imkansızlıklar nedeniyle tamamlanamayan göletin Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın destekleriyle yeniden 5 milyon 725 bin liraya ihale edilip tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Pamuk, şunları söyledi:

‘’Bu gölet kot itibarıyla diğer göletlerden yüksekte bir noktada. Gölet tamamlandığında 7 bin 600 dekar tarımsal alan sulanacak. 31 metre yüksekliğinde yapılan gölet 750 bin metreküp su tutacak ve çiftçilerimizin tüm arazileri sulanarak hem kaliteli hem de yüksek verimli ürün elde etmiş olunacak. Lamas deresi üzerindeki Kızılgeçit mevkisinden 28 kilometre mesafeden cazibe ile getirilecek olan su ile göletimiz 40 günde dolacak, yine kapalı devre sistem ve cazibe ile çiftçilerin bahçelerine ulaştırılacak. Yıllardır boşa denize akan su üreticilerimizin alın teriyle kırışıp toprakla buluşacak. Bölge insanımıza ve çiftçilerimize hayırlı olsun.’’

Kaynak: AA