AGİT'ten Abhazya Açıklaması

AGİT, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya sınırında bulunan 2 geçiş noktasının kapatılmasına tepki gösterdi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya bölgesi sınırında bulunan geçiş noktalarının kapatılmasının bölge insanına olumsuz yansımaları olacağını bildirdi.

AGİT'ten yapılan yazılı açıklamada, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya'daki ayrılıkçı hükümetin 2 geçiş noktasını kapatılmasına tepki gösterildi, 2016'da da 2 geçiş noktasının daha kapatıldığını, böylelikle sınır bölgesinde yalnız 2 geçiş noktasının kaldığına dikkat çekildi.

Bölgedeki gelişmelerin yakından takip edildiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Alınan bu kararın, özellikle sınır hattının her iki tarafında yaşayan insanların serbest hareket alanlarının kısıtlanması noktasında olumsuz sonuçlar doğuracağına inanıyoruz. Bu nedenle bölge halkının günlük yaşamının daha fazla olumsuz etkilenmemesi için anlamlı bir diyaloğun yanı sıra geçişlerin sağlanması ve makul çözüm için çağrıda bulunuyoruz.'

Abhazya, Gürcistan'a geçiş noktalarından önce Tagilon ve Lekukhora'yı sonra da Nabakev ve Otobaia kapatmıştı.

Kaynak: AA