Afyonkarahisar Milletvekili Özkal'dan Şehit Ailelerine Ziyaret

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, şehit ailelerini ve gazileri evlerinde ziyaret etti.

Özkal, 2012 yılında Beytüşşebap'ta şehit olan Piyade Üsteğmen Sami Çiftci, 1993 yılında Van Çatak'ta şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mete Saraç ve Van'ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Şehgül'ün ailesi ile gazi Emre Öztürk'ü evlerinde ziyaret etti.

Özkal, şehit ailelerine Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Hatice Özkal, ziyaretlerle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, şehitleri ve onların ailelerini hiçbir zaman ihmal etmeyeceklerini, şehit ve gazilere olan vefa borcunun ödenmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Türkiye'nin güvenliği ve geleceği için şehitlerin ve gazilerin büyük fedakarlık yaptığını, bundan sonra da ülkenin geleceği için iş adamından ev kadınına, öğrenciden emekliye kadar herkese büyük sorumluluk düştüğünü ifade eden Özkal, şunları kaydetti:

'Tüm vatandaşlarımız üretirken, çalışırken sadece kendilerine değil ülkemizin gelişmesine ve güçlenmesine de katkı sağlıyor. AK Parti kadroları olarak bizler de ülkemizi ve vatandaşlarımızı refaha taşıma adına pek çok yasal düzenlemeyi gerçekleştiriyoruz. Ancak bu kez milletçe hepimize düşen bir başka görev ve sorumluluk bulunuyor. 16 Nisan’da ülkemizin geleceğini ilgilendiren bir karar alacağız. Vatandaşlarımız kararlarını verirken; şehitlerimizin katili, gazilerimizin kanını döken, PKK'nın ve onun siyasi yansıması olan HDP'nin hayır dediğini unutmamalarını hatırlatmak isterim.'

Özkal'a ziyaretlerde Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın eşi Emine Çoban, AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı malul gazi İsmail Kumartaşlı eşlik etti.

Kaynak: AA