Adres Patent ISIF 2017'Ye Katıldı

2’nci İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) 2017’ye katılan Adres Patent Müdür Yardımcısı Cumhur Akbulut, gerçekleşen fuarın ardından açıklama yaptı.

Adres Patent ISIF 2017'Ye Katıldı
2-4 Mart tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşen ISIF 2017’de patent ve buluşların ticarileştirilmesi için tanıtımı yapıldı. 3 gün süren fuarda çok sayıda panel düzenlendi.

Ekosistemde mevcut durum ve potansiyel analizi, Fikri Mülkiyet Koruması ve Lisanslama Yoluyla Teknolojinin Ticarileştirilmesi, WIPO Patent İşbirliği Anlaşması, Yeni Sınai Mülkiyet Kanunu konularında ziyaretçi ve katılımcılar bilgilendirildi. Fuara birçok ülkeden gelen mucitler, girişimciler ve yatırımcılar ilgi gösterirken, Adres Patent mühendisleri ve danışmanlarıyla katılımcı ve ziyaretçilere patent konusunda bilgiler verdi.

Fuar alanını gezen Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan Adres Patent’i ziyaret ederek Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Abdullah Akbulut ile sohbet etti. Akbulut, Prof. Dr. Habip Asan’a yeni çıkan fikri sınai mülkiyet kanunu ile ilgili gösterdiği çaba için teşekkür etti.

"Patent başvuru sayısı arttı"

Fuarla ilgili açıklama yapan Adres Patent Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Abdullah Akbulut, son dönemde patent başvuru sayısının arttığını belirterek, tescil sayısında da ciddi bir başarı gösterildiğini söyledi.



Akbulut, "14 yılda yerli patent başvuru sayısı 16 katına, tescil sayısı ise 24 katına yükseldi. ISIF 2017’de bu gelişmeyi görmek mümkün. Türkiye’nin birçok bölgesinden fuara katılan buluşçuların sergilediği ürünler patent sayısındaki artışı da teyit ediyor" dedi.

Fikri sınai mülkiyet kanununa da vurgu yapan Akbulut, "Kanun yeni bir başlangıç, artık patentle ilgili başvuru, tescil ve koruma süreçlerini çok daha etkin bir şekilde yöneteceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA