Bolivya Devlet Başkanı Morales'in Sağlık Sorunu

Morales, Venezuela'daki ALBA toplantısı için Küba'daki tedavisine ara verdi.

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales'in, Venezuela'da yapılacak Latin Amerika için Bolivarcı İttifak (ALBA) toplantısına katılmak için Küba'daki tedavisine ara verdiği bildirildi.

Venezuela'nın resmi televizyon kanalındaki habere göre, sağlık sorunları nedeniyle geçen hafta Küba'ya giden ve burada 5 gün kalması beklenen 57 yaşındaki Morales, tedavisinin üçüncü gününde Venezuela'ya gitti.

Morales'in ALBA toplantısına katılmak için bu ülkeye geçtiği belirtilen haberde, Devlet Başkanı'nın kilo verdiği ve boğaz ağrısının yol açtığı ses kısıklığının da sürdüğü kaydedildi. Morales, 'Bir sorunum vardı ancak Kübalı doktorların sayesinde iyileşiyorum.' ifadesini kullandı.

Morales, geçen hafta perşembe günü sağlık durumunun düzelmemesi üzerine kabine toplantısını terk etmek zorunda kalarak tedavi için Küba'ya gitmişti. Bolivya Devlet Başkanı Yardımcısı Alvaro Garcia, cuma günü düzenlediği basın toplantısında, Küba'daki doktorların Morales'in tedavi edilebilir bir viral enfeksiyon nedeniyle 5 gün ülkede istirahat etmesi gerektiğine karar verdiğini söylemişti. Garcia, Morales'in ses telleri ile sinüslerinde sorun olduğunu ve karnının sağ tarafında şiddetli ağrı hissettiğini kaydetmişti.

Kaynak: AA