BAÜ 6. İstihdam Ve Kariyer Günleri

BAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Avcıkurt: 'Türkiye'nin işsizlik sorununa turizm boyutunda baktığımızda bu etkinlik bir nebze olsun çare olacaktır'

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Turizm Fakültesince bu yıl 6'ncısı düzenlenen 'İstihdam ve Kariyer Günleri' etkinliği, turizm öğrencileri ile sektör temsilcilerini buluşturdu.

BAÜ'nün Çavuş Yerleşkesi'ndeki Turizm Fakültesinde gerçekleştirilen etkinlikte konaklama, seyahat ve yiyecek sektörlerinden 83 işletme ile 170 temsilci hazır bulundu.

Vali Ersin Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin birinci sınıftan itibaren sektörün içine dahil olmasının nitelikli eleman yetiştirme açısından faydalı olduğunu söyledi.

İşletme ve sektör temsilcilerinin etkinliğe ilgi göstermesinin sevindirici olduğunu ifade eden Yazıcı, 'Bütün stantları gezdim. Katılımcılar da çok memnun. Özellikle daha önceki yıllarda katılan firmalar buradaki öğrencilerin iyi olduğunu, işlerinde başarılı olduğunu söylediler. Bu da bizim için gurur verici.' dedi.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt da kariyer günlerine her yıl ilginin artarak devam ettiğini vurguladı. Etkinlikte öğrencilerle sektör temsilcilerini buluşturduklarını aktaran Avcıkurt, şunları söyledi:

'Bin 900 civarındaki öğrencimiz bu sayede staj ve iş yeri bulma imkanına sahip oluyor. Merkezi Antalya'da olan mezunlar derneğimiz var. Daha önce 3 kez de orada gerçekleştirdik. Tüm öğrencilerimize eşit fırsat vermek adına etkinliği 6 yıldan bu yana okulumuzda gerçekleştiriyoruz. Son derece başarılı bir şekilde devam ettiriyoruz. Her yıl firma sayısı artıyor. Önümüzdeki yıl 100'den fazla firmanın katılacağını düşünüyoruz. Bu yıl katılan firma sayısı 85, katılımcı sayısı ise 170 civarında. Türkiye'nin işsizlik sorununa turizm boyutunda baktığımızda bu etkinlik bir nebze olsun çare olacaktır diye düşünüyoruz.'
Kaynak: AA