Ayakkabı Boyacıları Lostralarda Yerlerini Aldı

Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi kapsamında Ulu Camii ve çevresini yenileyen İçel Büyükşehir Belediyesi, ayakkabıcılar için lostra alanları oluşturarak emektar ayakkabı boyacılarını bu alanlara yerleştirdi.

Ayakkabı Boyacıları Lostralarda Yerlerini Aldı
İçel Büyükşehir Belediyesi, Kentsel Tasarım ve Yenileme projesi kapsamında İçel’in siluetini değiştirecek çalışmalarını sürdürüyor. Kentin tarihi dokusunu ve değerlerini koruyarak kent merkezini modern bir görünüme kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, Ulu Camii önünde ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlayan esnaflara kullanışlı, düzenli ve modern lostra alanları kazandırdı.

Ulu Camii’nin önünde açık alanda çalışırken çok zorlandıklarını ve lostra alanlarının kendileri için düşünülmüş güzel bir hizmet olduğunu belirten ayakkabıcı Hüseyin Kurt, “40 yıldır ayakkabı boyacılığı yapıyorum. İçel Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a çok teşekkür ediyorum. Şimdiki yerimiz daha elverişli ve düzenli. İşimiz için çok elverişli oldu. Başkanımızdan Allah razı olsun” dedi.

20 yılı aşkın süredir boyacılık yaptığını ve lostra alanlarının çalışma koşullarını iyileştirdiğini söyleyen Recep Kılıç ise, “Büyükşehir Belediyesi bu alanı yaptıktan sonra kura çekimi ile çıkan numaralara göre bizi yerleştirdi. Bu alanlar mesleğimizi icra edebilmemiz açısından daha kullanışlı oldu. Çünkü önceki yerimizde açık alanda çalıştığımız için olumsuz hava şartlarında işimizi yapamıyorduk. Daha güzel ve daha modern bir yere kavuştuk” diye konuştu.

Kaynak: İHA