Atatürk'ün Isparta'ya Gelişinin 87. Yıl Dönümü

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Isparta'ya gelişinin 87'nci yıl dönümü törenle kutlandı.

Kutlama etkinlikleri kapsamında, 113'üncü Cadde'de bir araya gelen, aralarında Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Belediye Başkan Yusuf Ziya Günaydın ve Garnizon Komutanı Albay Cüneyt Arıkan'ın da olduğu kalabalık grup, yürüyerek 6 Mart Caddesi'nden Isparta Valiliği önündeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı.

Burada düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından İstiklal Marşı okundu, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.

Törende konuşan Belediye Başkanı Günaydın, 'Atatürk, millet için, milletle birlikte yaptığı inkılaplarla, zaferi ve vatanı ebediyen güvenceye alan büyük ve eşsiz bir devlet adamıydı.' diyerek, onun kurucu, yapıcı, geliştirici ve daima ileriye, çağdaşlaşmaya yönelen, enerjiyi milletten, milletin vicdanından, inançlarından, özlemlerinden aldığını kaydetti.

Isparta'nın tarih boyu Atatürk'ün izinden gittiğini dile getiren Yusuf Ziya Günaydın, 'Isparta halkı, tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de devletinin yanındadır. Dün nasıl milli mücadeleye katıldıysak, 15 Temmuz'da da Atatürk'ün kurduğu bu şanlı devletimizi yıkmaya ve bölmeye çalışanlara karşı yine ve şerefle devletimizin yanında yer aldık. Hiçbir bölücü unsura, hiçbir hain emele hizmet etmeyiz, edenleri de asla affetmeyiz.' diye konuştu.

Tören, düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Kaynak: AA