AK Parti Osmangazi Teşkilatından Türbe Ziyaretleri

AK Parti Osmangazi İlçe Teşkilatı, 16 Nisan'daki referandum öncesi Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini ziyaret etti.

Referandum çalışmalarının başlangıcının verildiği türbe ziyaretinde, AK Parti Bursa milletvekilleri Muhammed Müfit Aydın ve Osman Mesten, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, belediye başkan yardımcıları ve ilçe teşkilat üyeleri hazır bulundu.

İlçe Başkanı Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, 'Çalışmalarımızın başlangıcını buradan veriyoruz. Osmangazi için, Bursa için, Türkiye için inşallah halk oylamamız hayırlara vesile olur. Tüm teşkilatımızla beraber niçin evet dediğimizi, bugün startını vererek başlatmış oluyoruz. Önümüzdeki 40 günlük zarfında Osmangazi ilçemizde inşallah gezmedik sokak ve cadde, çalmadık kapı ve sıkmadık el bırakmayacağız. İnşallah yüzde 60'ın üzerinde bir oyla bu referanduma katkı sağlamış olacağız. Şimdiden bize destek verecek olan hemşehrilerime teşekkür ederim.'' diye konuştu.

Osmangazi Belediye Başkanı Dündar ise, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerinin başında dua ederek referandum sürecini başlattıklarını kaydetti.

Dündar, şöyle konuştu:

''Osman Gazi, Osmanlı Devletini kuran padişahımız. Bursa'da bu şanlı devlet ve Türk halkı için çıkış noktası olmuştur. Yeni Türkiye için de referandum süreci bir çıkış noktası. Bizlere güzel bir yolculuk başlatmış ve üç kıtaya huzuru, barışı ve güveni götürmüş olan bir padişahın huzurunda dua ederek bizler de referandum sürecindeki çalışmalarımıza başlıyoruz. İnşallah referandumun sonuçları ülkemiz, insanlığımız ve yönü Türkiye'ye dönük olan tüm mazlumlar için güzel sonuçlar doğurur. Hayırlı olmasını diliyorum.''

Milletvekili Aydın, 16 Nisan'da çok iyi bir diriliş olacağını vurgulayarak, ''Türkiye'nin kurtuluşu olacak. Hayırlı uğurlu olsun.'' dedi.

Milletvekili Mesten ise, milletten umutlu olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

''Biz, Türk tarihi açısından da çok önemli bir dönüm noktasına geldiğimiz bu süreçte burayı ziyaret etmekle önemli bir mesaj vermek istiyoruz. Biz milletimizden umutluyuz. Bu güne kadar ne zaman gittiysek milletimiz, bize 'evet' diyerek beklediğimizden çok daha fazla bir destekle bizim yolumuzu açtı.''

Heyet, türbe ziyaretinin ardından Hamitler ve Bağlarbaşı mahallelerinde çeşitli temaslarda bulundu.

Kaynak: AA