Türk Kadınına Saygı İçin Uçak Kaldırıma Çıktı

Adana’da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinde uçak sürprizi yaşandı. Ziyapaşa Bulvarı Geliştirme ve Koruma Derneği, ’Türk Kadınına Saygı’ temalı kutlamada, bulvara tek pervaneli uçak yerleştirip, canlı mankenle ilk Türk kadın pilot Sabiha Gökçen’i andı.

Türk Kadınına Saygı İçin Uçak Kaldırıma Çıktı
Davutlar Havacılık’ın bağışıyla Ziyapaşa Bulvarı’na getirilen tek pervaneli uçak, vinç yardımıyla bir iş yerinin önüne yerleştirildi. Kaldırıma konulan uçağın önünde dönemin pilot kıyafetini giyen, gümüş görünümlü canlı manken, ilk Türk kadın pilot Sabiha Gökçen’i tasvir etti. Türk Kadınına Saygı temalı kutlamada Kuvay-i Milliyeciler de Sabiha Gökçen’in fotoğrafının önünde ellerindeki Türk bayrağı ile nöbet tuttu. Bir kadın Kuvay-i Milliyeci, meraklı ziyaretçilere merhum Sabiha Gökçen’in fotoğraflı öz geçmişinin yer aldığı broşürler dağıttı.



Dans grubu İtalyan rüzgarı estirdi

Gün boyu devam eden ’Türk Kadınına Saygı’ temalı etkinlikte 10 kişilik dans grubu Ziyapaşa Bulvarı, Şinasi Efendi Caddesi ve Mithat Saraçoğlu Caddesi’ni hareketlendirdi. Birbirinden renkli kostümleri ve makyajlarıyla kaldırımlarda boy gösteren dans grubu, Venedik dansları sergiledi.

Ziyapaşa Bulvarı Geliştirme Derneği Başkanı Naci Sezgek, 8 Mart Çarşamba günü yapacakları etkinlikte de Kurtuluş Savaşı’nın kadın kahramanlarından Nene Hatun, Şerife Bacı, Halide Edip Adıvar, Halime Çavuş ve Adanalı Tayyare Halime Hanım’ı yine canlı mankenlerle tasvir edip anacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA