Necmettin Erbakan Artvin'de Anıldı

Eski başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 6. yılında, Saadet Partisi Artvin İl Başkanlığınca düzenlenen programla anıldı.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Ölümünün 6'ncı yılında Necmettin Erbakan'ı Anma ve Anlama' adlı program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Saadet Partisi Artvin İl Başkanı Gültekin Soydan, burada yaptığı konuşmada, merhum Necmettin Erbakan'ın her şeyi Allah rızası için yaptığını ifade ederek 'Biz de yaklaşık 40 yıldır milli görüşten ayrılmadan hocamızın gösterdiği yolda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.' dedi.

Necmettin Erbakan'ın uzun yıllar yanında yer alan Osman Akgün ise Erbakan'ın zekasının, nezaketinin, hoşgörüsünün ve mizah anlayışıyla hafızasında yer ettiğini dile getirerek, 'Hocamız zekasıyla, duruşuyla, düşünceleriyle, yaptıklarıyla, yürüyüşüyle, giyinişi ile büyük bir liderdi. Gülüşüyle etrafına neşe saçardı. Geldiği yerde iyi bir sinerji oluşurdu. Hocamız doğal olarak İslam'ı yaşayan biriydi. Hal ve tavırlarında riya yoktu.' diye konuştu.

Akgün, Erbakan'ın her geçen yıl daha büyük bir özlemle anıldığını ifade ederek 'Bundan 30 ile 40 yıl sonra, sonraki yıl dönümlerinde daha büyük özlemle anacağız. Bu millet bu toplum hocasını hiçbir zaman unutmayacak.' ifadelerini kullandı.

Necmettin Erbakan'ın geçmişte yaptıklarından da bahseden Akgün, Erbakan'ın Türkiye'de mühendislere devrim arabasını yaptırdığını, bunun yanı sıra gümüş motoru kurduğunu ve Türkiye'de ağır sanayinin temellerini attığını da vurguladı.

Necmettin Erbakan'ın yanında yer alan Muhittin Hamdi Yıldırım da zaman geçtikçe Necmettin Erbakan'ın daha iyi anlaşılacağını söyledi.

Kaynak: AA