Lübnan'daki Mardinliler Buluştu

Lübnan'ın doğusundaki Fakra bölgesinde düzenlenen etkinlikte Mardinli gençler bir araya geldi.

Beyrut'un doğusundaki Fakra dağlık bölgesindeki bir otelde Lübnan-Türk Gençlik Dernekleri tarafından düzenlenen Türkiye buluşmasında, Lübnan'da yaşayan Mardinliler kültürlerini yaşatmak ve aralarındaki bağları güçlendirmek amacıyla bir araya geldi.

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı buluşmaya Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes de eşlik etti. Büyükelçi Erciyes, etkinlikte müzikler eşliğinde Türk bayraklarıyla yöresel oyunları oynayan ve şarkılar söyleyen Mardinli gençlerle halay çekti. Yöresel oyunların ardından buluşmaya katılanlar yemek yedi, Büyükelçi Erciyes ile bol bol fotoğraf çektirdi.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Erciyes, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Lübnan-Türk Gençlik Derneklerinin düzenlediği etkinlikte Mardinlilerle bir araya geldiğini belirterek, 'Lübnan’da sayıları 30 bine yakın vatandaşımız var. Bunların 18 bini konsolosluğumuza kayıtlı. 12 bin civarında da henüz kayıt olmamış Mardinli vatandaşımız var. Lübnan’daki Mardinli vatandaşlarımızdan tek arzumuz, birlik ve beraberlik içinde olmaları. Onlardan bu tür etkinlikleri daha sık yapmalarını istiyoruz.'

Lübnan'da baklava ustalığı yapan Esat Güngör, 'Ben Mardin'de doğmuşum ve küçükken ailem buraya taşınmış. Türkçeyi öğrenmeyi çok istiyordum. Beyrut'taki Yunus Emre Enstitüsü'nde Türkçe kurslarına giderek öğrendim. Bizim için çok önemli olan bu imkanı sağlayan herkese çok teşekkür ederim.' diye konuştu.

Mardinli Sümeyye ise 18 yaşına kadar Türkiye'de yaşadığını belirterek, 'Sonra evlenerek Lübnan'a geldim. İlk zamanlar biraz sıkıntı çektim ancak zamanla buraya alıştım ve şimdi seviyorum burayı. Burada doğup büyüyen Mardinliler Türkiye'yi çok seviyorlar ve hepsi Türkçe öğrenmek istiyorlar.' dedi.

Kaynak: AA