Varto Kaymakamı Çetin, Köy Ve Mahalle Muhtarları İle Bir Araya Geldi

Muş’un Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, muhtarlarla yaptığı toplantıda ilçenin sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi

Varto Kaymakamı Çetin, Köy Ve Mahalle Muhtarları İle Bir Araya Geldi
Varto Kaymakami Mehmet Nuri Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Murat Aydın, İlçe jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı Oğuzhan Erdoğmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Sait Yetkiner ile birlikte Varto Kültür Merkezi konferans salonunda köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Köy ve mahalle muhtarlarının sorunlarını dinleyen Kaymakam Çetin, “ilçemizde muhtarlarımızın sorunlarını bir toplantı yaparak birebir dinledik. Bahardan önce Köy Alt Yapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) programına aldırabileceğimiz su, yol, okul, kanalizasyon ve köprü yapımları hakkında gerekli tespitleri yaptık. Yalnız araçlarımız olmadığı için bizim işlerimiz aksamaktadır. Bu nedenle de işlerin daha hızlı ve hizmetlerin zamanında yapılması için Köylere Hizmet Götürme Birliğine araç almamız gerekmektedir. Topladığımız para ile bu gün muhtarlarımızın olurunu da alarak bir kazıcı olan Kato almayı kararlaştırdık. Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürümüzle yaptığımız görüşmeleri de muhtarlarımızda bizzat dinledi. kazıcı iş makinemiz yaklaşık bir hafta içerisinde gelecek, 4 kamyonda kiralayacağız. Artık bundan sonra köylerimizin işlerini kendi araçlarımızla yapacağız. Bu nedenle de köy ve mahalle muhtarlarımız araç alma taraftarı oldukları için acilen bu konu hakkında gerekli işlemleri yapacağız. İlçemizde bulunan bu sorunları çözeceğiz. Öncelikle bazı köylerimizde sondajlama ile su çıkardık. Diğer köylerimize de bu sondajlama çalışmasını sürdürüceğiz. Bu çalışmamızla Varto ilçesinde susuz ve yolsuz köyümüz kalmayacaktır. Muhtarlarımızla yaptığımız toplantı da sorunlarını dinledik. Çok önemli bir toplantı oldu. Katılan muhtarlarımızın hepsine teşekkür ederim” dedi.

Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin’in girişimleri ile Spor Toto Teşkilatı Genel Müdürlüğünce Varto’nun 45 köyüne yapılan futbol sahası ile ilgili olarak köy ve mahalle muhtarları adına Bağiçi köyü muhtarı Abdulbaki Kayaalp söz alarak, hem ilçe kaymakamına hem de Spor Toto Teşkilatı Genel Müdürlüğüne teşekkür ederek, aynı katkılarla köylerde voleybol sahalarının kurulması talebinde bulundular.

Toplantı karşılıklı sorulan sorulara verilen cevapların ardında sona erdi.
Kaynak: İHA