Suşehri'nde Kiraz Yetiştiriciliği Geliştirilecek

Suşehri ilçesinde kiraz yetiştiriciliğini geliştirme projesi kapsamında 720 fidan toprakla buluşturuldu.

Suşehri Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen 205 bin lira bütçeli proje kapsamında ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, Suşehri'nin meyve yetiştiriciliğinde önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Projenin ilçeye kazandırılmasında emeği bulunan Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi Yrd. Doç Dr Erdal Ağlar'a, Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğretim görevlilerinden Yr. Doç. Dr. Onur Saraçoğlu ve Ordu Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Burhan Öztürk'e teşekkür eden Uzunoğlu, 'İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesine dikiminin yapılmasında etken sebep ise ilçemizde bulunan Sezai Karakoç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine uygulama bahçesi oluşturmaktır. Proje süresince yapılacak uygulama ile öğrencilerin eğitimine katkı sağlanacaktır.' diye konuştu.

Proje yürütücüsü Ağlar ise toprak ve iklim şartları bakımından bitkisel üretim için uygun bir bölge olan Suşehri'nde meyveciliğin gelişmesine katkı sunmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Projenin ilçeye hayırlı olmasını dileyen Ağlar, şunları kaydetti:

'Proje kapsamında 205 bin lira bütçesi olan bu çalışmamızda 720 kiraz fidanını toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vadi bölgelerinde kirazın ana merkezi Amasya olarak bilinmektedir. Amasya ilinde kiraz hasadı sona erdiği zaman en uygun kiraz yetiştirilen bölge Suşehri olduğunu düşünerek böyle bir projeyi bu ilçemizde gerçekleştirmek istedik. TÜBİTAK'a başvurduğumuz projemiz onaylandı ve şuanda fidanlarımızı dikiyoruz. Bu alana dikilmesindeki amaç ise ilçemizde eğitim gören öğrencilerimize uygulama sahası oluşturmaktır.'

Programa Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr Gülay Ercins, öğretim görevlileri ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA