GAÜN'de II. Kariyer Zirvesi Başladı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde “II. Kariyer Zirvesi” etkinliğinin açılışı gerçekleşti.

GAÜN'de II. Kariyer Zirvesi Başladı
İki gün sürecek olan “Kariyer Zirvesi” boyunca öğrencilerle birçok kariyer sahibi insanın buluşacağını, bunun kıymetini iyi bilmeleri konusunda öğrencileri uyaran Prof. Dr. Gür, “Hayatta kolay kolay, para ile alamayacağınız tek şey tecrübedir. Çünkü tecrübe ancak yaşanarak elde edilir. Bu kariyer sahipleri merdivenlerini tırmanırken kim bilir kaç defa düştüler, kaç defa önlerine bariyerler konuldu ve kim bilir kaç defa zirvedeyken tepetakla aşağıya yuvarlandılar? Ama yılmadılar, pes etmediler ve daha büyük ufuklar çizdiler ve ufka yolculuk yaptılar, sonunda başardılar. Unutmayın ki, hayatta hiçbir şey tesadüf değildir. Hele hele başarı asla tesadüf değildir. Şansa inanan bir insan değilim. Şans dediğiniz şey aslında fırsat kapısı açıldığı dakikada sizin hazırlıklı olmanızdır. Siz buna şans dersiniz ben ise buna hazırlıklı bir gelecek, vizyon ve misyon öğrencisi derim. O yüzden asla tesadüflere yer bırakmayın” şeklinde konuştu.

’’Durduk yerde icat çıkartın, hayal kurun’’

“Bizim zamanımızda biraz daha olaylar mümkün olduğu kadar, Türkiye’nin sıkıntılı geçen süreci içerisinde ekonomik sıkıntılarla daha ziyade okuma ve bir an önce meslek sahibi olma derdi vardı” diyen Prof. Dr. Gür, Türkiye’nin büyüdüğünü, geliştiğini, kendi coğrafyasında geleceğe yön verdiğini ifade ederek “Refah düzeyi yükselmiş bir ülkede yaşıyoruz. O yüzden siz ve sizden sonra gelecek olan kardeşleriniz mutlaka bir spor dalıyla uğraşsın. Mutlaka bir enstrüman çalsın. Dil, tarih bilincinden asla taviz vermesin ve bu şekilde dördüyle bezenmiş inancı yüksek bir gençlik bizi geleceğe taşıyacak. Size hep şunu demişlerdir veya diyeceklerdir; icat çıkarma. Ama siz durduk yerde icat çıkartın. Hayal kurun. Hiç tereddüt etmeyin. Hayallerinize giderken birileri incinebilir veya hayaller çakışabilir. Siz gençsiniz, hata yaparsınız biz affederiz. Yeter ki, hatanız ihanet boyutunda olmasın. Vatan ve milletimize ihanet boyutuna gelmesin, gerisi affedilir” dedi.

21 üniversiteden 800 katılımcı

Zirveye, 21 üniversiteden 800 kişinin katıldığını belirten Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Topluluk Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Günal, Kariyer Zirvesi etkinliğini geleneksel hale getirerek önümüzdeki dönemlerde de devam ettirmeyi planladıklarını ifade etti.

Bu tür etkinliklerin öğrencilerin kariyer gelişimlerinde çok önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Günal, kariyer günlerinin öğrencilerin kariyerini planlama yönünde çok önemli olduğunu söyledi.



GAÜN Mühendislik Topluluğu’nun 2003 yılında hayallerine ulaşmaya çalışan birkaç öğrenci tarafından kurulduğunu belirten GAÜN Mühendislik Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Taha Lale, topluluğun kurulduğu tarihten bu yana bünyesindeki öğrencilerin, akademik açıdan gelişebilmek için program kursları açtığını, mesleki hayatlarını daha yakından tanıyabilmeleri için teknik geziler ve konferanslar düzenlediğini söyledi.

Topluluk Başkanı Lale, üyelerinin üniversite yıllarına sosyalleşebilmeleri için birbirinden farklı pek çok etkinlik düzenlediğini ve düzenlemeye devam ettiğini söyledi.



Mühendislik Topluluğu tarafından organize edilen öğrencilerin iş dünyası ve akademik alandaki rol modelleri olan profesyoneller ve kariyer uzmanları ile etkileşimlerini arttırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte; açılış konuşmaları sonrasında SANKO Enerji CEO Adil Tekin, TEMSA Üretim Direktörü Yunus Yıldız, GAMA Power Systems İnc CEO Özgür Umut Eroğlu, EMEC Bilişim ve danışmanlık hizmetleri kurucusu Emre Kısacık, Nobel İlaç CIO Özgür Bidar Ulutaş, BSH dishwasher plant vice president tarafından sunum yapılacak.

Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Burhan Akyılmaz’ın da katıldığı II. Kariyer Zirvesi’nin açılış töreni iki gün boyunca sürecek olup, pazar günkü bölümünde ise; SANKO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Turkcell CCO Enver Doğuş Kuran, Toyo Printing Inks Inc. CEO Yakup Benli, Gloria Jeans Türkiye CEO Mehmet Dinçerler, BritishTown Kurucu Barış BAYSAL, Atlas Global CCO ve IK Semra Erener’in katılımıyla sunum gerçekleştirilecek.
Kaynak: İHA