Ertuğrul Kürkçü'den mesaj gibi fotoğraf

Terör örgütü PKK'ya para ve silah yardımı yaptığı bilinen Almanya'nın Türk hükümet yetkililerine uygulanan sansürden saatler sonra HDP'lilere kucak açması dikkat çekti.

Ertuğrul Kürkçü'den mesaj gibi fotoğraf
Ertuğrul Kürkçü'den mesaj gibi fotoğraf
Almanya'da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin programlarına izin verilmemesiyle başlayan krizin üzerinden 24 saat geçmeden, HDP'li Ertuğrul Kürkçü dikkat çeken bir fotoğraf paylaştı.

KRİZDEN SAATLER SONRA MESAJ GİBİ FOTOĞRAF

Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafta Ertuğrul Kürkçü'nün; Bavyera Parlamentosu'ndan SDP Grup Başkanı Markus Rinderspacer, Yeşiller Partisi Grup Başkanı Margarete Bause ve Münih Belediyesi Meclis Üyesi Gülseren Demirel'in oldukça samimi görüntüleri yer alıyor.

Türk hükümet yetkililerine sansür uygulanmasından saatler sonra HDP'li vekile kucak açılması ve mesaj verircesine fotoğraf paylaşılması, çirkin işbirliğini gözler önüne seriyor.

ALMANYA'DAN REFERANDUM İÇİN AÇIK TAVIR

Türkiye'deki referandum için "EVET" kampanyasına müsade etmeyeceği anlaşılan Almanya'nın, "HAYIR"cı HDP'lilere sonuna kadar destek vermesi bekleniyor.

PKK İÇİN KAMPANYA BAŞLATMIŞTI

Ertuğrul Kürkçü daha önce AP milletvekilleriyle birlikte PKK'nın terör örgütü listesinden çıkarılması için imza kampanyası başlatmıştı.

Yine Kürkçü, açıkça iç savaş çağrısı yaparak büyük tepki toplamıştı.