Enkazın Altında Kalan 85 Yaşındaki Engelliyi Komşuları Kurtardı

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde, geçtiğimiz perşembe günü meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalan 85 yaşındaki engelli, komşuları tarafından kurtarıldı.

Enkazın Altında Kalan 85 Yaşındaki Engelliyi Komşuları Kurtardı
Edinilen bilgiye göre, Adıyaman’ın Samsat ilçesinde geçtiğimiz perşembe günü meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde evi yıkılan 85 yaşındaki engelli Yusuf Yıldırım, komşuları tarafından enkazın altında kalmaktan son anda kurtarıldı. Her iki ayağından sakat olduğu için iki tane baston yardımıyla güçlükle yürüyebilen Yusuf Yıldırım, kızıyla birlikte toprak yapılı bir evde yaşıyor.

Komşuları son anda kurtardı

Deprem olduğu sırada kızı dışarıda olduğu için evde tek başına olan Yıldırım, bir kısmı yıkılan evin enkazı altında kaldı. Yusuf Yıldırım’ın enkaz altında kaldığını fark eden komşuları, yaşlı adamı enkazın altından son anda kurtardı. Şans eseri yara almayan yaşlı adam güvenli bir alana götürüldü.

Yaşlı adamı enkazın altından kurtaran komşularından Yusuf Deniz, yaşlı adamın enkaz altında kaldığını fark edince hemen yardıma koşup çıkarttığını söyledi.

Yusuf Deniz, “Deprem anında ben de hemen ahırın yanındaydım. Bir anda deprem olmaya başladı.

İlk işim Yusuf Yıldırım, babamın dayısı olur, onu çıkartmak oldu. Geldiğimde zaten içerideydi. Kendisi yürüyemiyor. İki tane değneği var. Hemen dışarı çıkarttım” dedi.

Ev üzerine yıkıldı

Evin yaşlı adamın üzerine yıkıldığını belirten Yusuf Deniz, “Üstüne taşlar düşüyordu. O da yürüyemediği için mecburen birinin onu kurtarması için içeride bekliyordu. Enkazdan ben çıkarttım. Benim yerimde kim olsaydı bunu yapardı ama sonuçta komşusu olduğumuz için ilk önce ben geleceğim” şeklinde konuştu.

Enkazın altından son anda kurtarılan Yusuf Yıldırım ise “Ev yıkıldı beni çıkarttılar, ben kurtuldum” dedi.

Öte yandan, köydeki bir çok evde ciddi hasar meydana geldiği ve yaklaşık 10 evin yıkıldığı, bir çoğunun ise kullanılamaz hale geldiği öğrenildi. Bazı sokaklarda ise evlerin yıkılma tehlikesi devam ettiği için güvenlik şeritleri çekildi.
Kaynak: İHA