Bayburt'a Yatırım İçin 43 Başvuru

AK Parti Bayburt Milletvekili Kavcıoğlu: 'Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Bayburt'a yatırım yapmak için 43 başvuru alındı. Bayburt'un yatırım yapılabilir bir şehir olarak bu yarış içinde olması ve konuşulması bence çok önemli bir aşama'

AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Bayburt'a yatırım yapmak için 43 başvuru alındığını, kentin yatırım yapılabilir bir şehir olarak bu yarış içinde yer almasının çok önemli olduğunu söyledi.

Kavcıoğlu, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Cazibe Merkezleri Programı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sermayenin yerlisi, yabancısı, renklisi, renksizi olmadığına işaret eden Kavcıoğlu, 'Bu teşviklerden yararlanmak isteyen herkes Bayburt'a gelip yatırım yapabilir. Bayburtlu olursa şöyle bir avantajı var, Bayburt dışından olursa şöyle bir dezavantajı var diye bir ayrımımız yok. Bayburt'a yatırım yapacak herkes bu avantajlardan faydalanacak.' dedi.

Kente yatırım yapmak için şu ana kadar 43 yatırımcının başvuruda bulunduğunu bildiren Kavcıoğlu, şöyle devam etti:

'Almanya, Fransa ve Hindistan'dan görüştüğümüz yatırımcılar var. Olur ya da olmaz. Yani biz 45 kişiyle görüşüyoruz diye 45 tane fabrika yapacağız diye bir şey bir anda söz konusu değil. Ne devletin böyle bir imkanı var ne de bizim Bayburt olarak böyle bir kapasitemiz var, ama biz süreç içinde en iyi üretim yapacak, en iyi istihdamı sağlayacak firmalardan başlayarak bu yörenin kalkınması için belki 40'na birden bu imkanı vereceğiz, ama bu bir süreç.'

Bu yatırımlarla Bayburt'ta iki yıl içinde önemli yapısal değişimlerin olacağına dikkati çeken Kavcıoğlu, 'Bugün Bayburt'un yatırım yapılabilir bir şehir olarak bu yarış içinde olması ve konuşulması bence çok önemli bir aşama. Yani sonuçta bugüne kadar Bayburt Organize Sanayi Bölgesi'nde iki tane işletme var. Biri de doğru dürüst çalışamıyor. Dolayısıyla böyle baktığınız zaman bu rakamları konuşmak, bu rakamlarla bu aşamaya gelinmiş olması, bu işin her kesim tarafından ne kadar ciddiye alındığını göstermesi bakımından önemli.' ifadesini kullandı.

Kavcıoğlu, nisan ayında yapılacak referandumun Türkiye açısından çok önemli olduğunu da belirterek, 'Karşı olanlar olabilir, farkı düşüncede olan insanlar olabilir, farklı partilerden olan insanlarımız olabilir, ama şunu unutmamak gerekiyor; Bu süreç partilerüstü bir süreç. Türkiye'nin iki önemli partisinin bir araya gelerek başlattığı bir süreçtir. Ülkemizin geleceğiyle ilgili önemli bir değişim süreci. Bu değişim olumlu yönde olacaktır.' diye konuştu.

Toplantıya, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ile AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal da katıldı.
Kaynak: AA