Pendik Belediyesi Bige Çetintürk Sergisi Açtı

Pendik Belediyesi geleneksel Türk motifleri alanında önemli çalışmalara imza atmış olan Bige Çetintürk’ün ölümünün 10’uncu yıl dönümünde eserlerinden oluşan bir sergi açtı.

Pendik Belediyesi Bige Çetintürk Sergisi Açtı
Pendik Belediyesi, geleneksel Türk motifleri alanında önemli çalışmalara imza atmış olan Bige Çetintürk’ün ölümünün 10’uncu yıl dönümünde eserlerinden oluşan bir sergi açtı. Pendik Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde hazırlanan Bige Çetintürk Retrospektif Sergisinin açılışına Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Bige Çetintürk’ün yeğeni Gökçe Okay ile sanatseverler katıldı.

Geleneksel Türk motifleri ve desenleriyle oluşturduğu çok sayıda seramik, kumaş, dokuma, kilim ve halı gibi eserleri sanat dünyasına kazandıran, geliştirdiği yeni tekniklerle geleneksel sanatı modernize eden Bige Çetintürk’ün sergisinde tahta kaşıklarda halı ve kilim motiflerinden minyatürden ahşap süslemeye kadar çok sayıda eserini bu sergide görmek mümkün olacak. Bige Çetintürk Retrospektif 16 Nisan tarihine kadar gezilebilecek.

Serginin açılışında konuşan Bige Çetintürk’ün yeğeni Gökçe Okay, serginin hazırlanmasına katkı sunan Pendik Belediyesi’ne teşekkür etti.

Törende konuşan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “Bige Çetintürk ömrünü sanata adamış, birçok alanda çok etkin eserler ortaya koymuş. bugün aramızdan ayrılmış ama onu gelecek nesillerle buluşturulması adına ailesiyle beraber organize ettiğimiz güzel bir çalışma. Özellikle klasik sanatlarımızın geleneksel sanatımızın farklı desenlerle ve farklı objelerle yeniden hayatla buluşmasını sağlamış. icat ettiği ilk defa kullanılan nokta ve tire teknikleri ile de sanatla yeni açılımlar yapmış. Aslında her alandaki yetkin eserleri ile beraber bir de hayat hikayesini görüyoruz. Bütün sanatseverleri bu sergiyi görmeye davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA