Nayir Açıklaması En Büyük Zenginlik Yetişmiş İnsan Gücü

Kütahya Valisi Ahmet H. Nayir, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ile birlikte, Evliya Çelebi Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti.

Nayir Açıklaması En Büyük Zenginlik Yetişmiş İnsan Gücü
Dil eğitiminin önemine değinen Vali Nayir, “Dil eğitimi konusunda maalesef ülke olarak başarılı bir konumda değiliz. Yıllarca dil eğitimi görüyoruz ancak turist gördüğümüzde soru sorma cesaretini bile gösteremiyoruz. Günlük hayatta kullanacağımız konulara, konuşma kalıplarına ihtiyacımız var. Bu yönde çalışmalar yapmalısınız” dedi.

Türkiye’nin iyi eğitimli gençlere ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Vali Nayir, “Gelecek neslin ülkemizin geleceğinde önemli rol üsteleneceğini, sorumluluklarını daha iyi bilen bir gençlik olacağına inanarak yola çıkıyoruz. Öğretmenlerimize güveniyoruz, ihtiyacınız olan bütün eğitim ve öğretimi vereceklerine inanıyoruz. Ülkelerin sahip olduğu zenginlikler içerisinde en önemli zenginlik yetişmiş, iyi eğitim almış insan gücü. İyi eğitim almış, kültürlü gençler olarak geleceğimizi sizde biliyoruz. Emeğimizi de bu yönde harcamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Edinilen bilgilerin mutlaka süzgeçten geçirilerek sorgulanması gerektiğini belirten Vali Nayir, “Bu çağlarda hayatınız şekilleniyor. Dolayısıyla sizler fikri hür, vicdanı hür olarak öğretmenlerinizden dinlediğinizi akıl süzgecinizden de geçirerek doğruyu bulmaya çalışmalısınız. Derdiniz yalnızca dersleriniz olmamalı. Hayata ait olan şeyleri de kafanızda canlandırarak bir kalıp oluşturacak şekilde değil, bütün fotoğrafı görecek şekilde hayata bakmalısınız. İnancımız da sizlerde olayları yorumlama kabiliyeti oluşturacak şekilde “Hiç akletmez misiniz, düşünmez misiniz?” der. Buradaki derslerde gördüğünüz konular da hayatı genel manada anlama yönünde size destek vermeli. Hayatı daha geniş pencereden, bir saplantı içerisinde olmadan anlamaya çalışın. Başkalarının gözüyle gördüğünüz hayat size örnek olmasın. Kendi değerlendirmelerinizle hayata yeni bir şeyler katmaya çalışın. Sizlerin bu çağlarda buna ihtiyacı var” diye konuştu.

Vali Ahmet H. Nayir, okul ziyaretinde, Evliya Çelebi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan ilahi korosunun çalışmalarına da katılarak ilahileri dinledi. (EFE)
Kaynak: İHA