N11.Com'da Bahar Satışları

Eticaret platformu n11.com verilerine göre havaların ısınmasıyla birlikte motosiklet, yaz lastikleri, pırlanta takılar ile güneş ve bronzlaştırıcı ürün satışlarında artış yaşandı

E-ticaret platformu n11.com verilerine göre havaların ısınmasıyla birlikte motosiklet, yaz lastikleri, pırlanta takılar ile güneş ve bronzlaştırıcı ürün satışlarında artış yaşandı.

n11.com'dan yapılan açıklamaya göre şirket, yaklaşan bahar ve yaz döneminin en popüler ürünlerini açıkladı. Buna göre martta motosikletlerde, yaz lastiklerinde, pırlanta takılar ile güneş ve bronzlaştırıcı ürün satışlarında artış kaydedildi.

Havaların ısınması motosiklet tutkunlarını harekete geçirdi. Motosiklet satışları martta şubat ayına göre yüzde 81 artarken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 90'a varan oranlarda artış gözlemlendi. En çok tercih edilen motosiklet aksesuarı kask olurken, bunu mont, çanta, bot, ayakkabı ve eldiven takip etti.

Kış lastiği uygulamasının bitmesiyle lastiklerini yaza hazırlamaya başlayan sürücüler, mevsimsel değişim için araştırmalara başladı. Nisan ayı itibarıyla başlayacak lastik değişimlerinin sonucu olarak lastik satış adedinde martta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80'e varan artış yakalayan n11.com, bu artışın devam etmesini bekliyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte kendine özen göstermek isteyenlerin satın alma alışkanlıkları, giyim, takı ve kozmetik gibi kategorilere de etki etti. Kadın giyimde mayo, şort, kapri ve bermuda gibi ürünlerin satışlarında artış gözlemlenirken, özellikle mayolarda mart ayında satış oranındaki artış yüzde 365'e kadar tırmandı.

Mayıs aylarına denk gelen Anneler Günü ve düğün sezonunun etkisiyle pırlanta takılar başta olmak üzere hediyeliklere olan talep de arttı. Pırlanta kategorisinde ciro artışı martta yüzde 232'ye kadar yükseldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen n11.com Satış Genel Müdür Yardımcısı Örpen Koçak, n11.com olarak sezon değişimlerinde satışlarında ciddi hareketlilik gözlemlediklerini bildirdi.

Kullanıcılarının satın alma davranışlarına baktıklarında yaz alışverişlerine bahar aylarından başlandığını kaydettiklerini belirten Koçak, 'Bu hareketliliği yaza taşımak için biz de pek çok indirim ve artan ürün çeşitliliğimizi kullanıcılarımızla buluşturuyoruz. Motosiklet, yaz lastiği, taşınabilir şarj cihazı, güneş ürünleri ve pırlanta takılar gibi mevsim değişikliği satışlarında ciddi artış gözlemlediğimiz ürünlerin satışlarından oldukça memnunuz.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA