Fidanlar, 15 Temmuz Şehitleri İçin Fidan Dikti

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde öğrenciler, 15 Temmuz Şehitleri anısına 249 fidan dikti.

Turgutlu ilçesinde Gençlik Merkezi, Turgutlu Orman İşletme Şefliği, İlim Yayma Cemiyeti Turgutlu Şubesi ve Turgutlu İmam Hatip Mezunları Derneğinin düzenlediği programda öğrenciler, 15 Temmuz şehitlerinin anısını yaşatmak amacıyla fidan dikti.

Turgutlu Şehit Suat Akıncı Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen programa, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, İlçe Jandarma Komutanı Muhammed Evren, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Eksür, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Turan, 15 Temmuz şehitlerinin anısını yad etmek için böyle bir etkinlik düzenlendiği için memnuniyet duyduğunu belirtti.

Turan, 'Şehitlerimizin hepsi bu vatan için hiç düşünmeden canlarını verdiler. Biz onları nasıl ve ne kadar yad edersek edelim onlara olan borcumuzu ödeyemeyiz. Onlar canlarını verdiler ve bizlere bu vatanı emanet bıraktılar. Bu tür etkinliklerle onları yad ediyoruz. Hepsinin mekanı cennet olsun.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar ve öğrenciler 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle şehit düşen 249 kişi için fidan dikti. Her fidana bir şehidin isminin yazılı olduğu künye asıldı.

Kaynak: AA