Ergani Ve Silvan İlçelerine 9 Bin Metre Kanalizasyon Döşeniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün, altyapı sorunlarını çözmek için Ergani ve Silvan ilçelerinde kırsal kanalizasyon yapımı işi kapsamında toplam 9 bin 354 metre kanalizasyon şebekesi döşeyeceği belirtildi.

Ergani Ve Silvan İlçelerine 9 Bin Metre Kanalizasyon Döşeniyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, ilçeler ve kırsal mahallelerin kanalizasyon sorunlarını çözmek ve sağlıklı altyapı yatırımlarını hayata geçirmek için çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Ergani ve Silvan ilçelerinde kırsal kanalizasyon yapımı işi başlatan DİSKİ Genel Müdürlüğü, hem ilçe merkezleri hem de kırsal mahallelerde havaların ısınması ile birlikte çalışmalarını yoğunlaştırdı. Çalışmalar halen Ergani ilçe merkezi ve Silvan’a bağlı bir kırsal bir mahalle olan Malabadi’de sürüyor.

Malabadi’deki çalışmalar mayısta tamamlanıyor

Altyapı çalışmaları yerinde incelemek için Silvan’ın Malabadi Mahallesi’ne giden DİSKİ yetkilileri, Malabadi Mahallesi’ndeki çalışmaların önümüzdeki mayıs ayında sona ereceğini söyledi.

Malabadi’deki çalışmaların tamamlanmasının ardından Silvan’ın bir başka mahallesi olan Bayrambaşı’da kısmi kanalizasyon çalışmalarına başlayacaklarını kaydeden yetkililer, Ergani’deki kısmi kanalizasyon şebekesi yapımı çalışmalarının ise devam ettiğini ifade etti.

Sözleşme bedeli 1 milyon 38 bin 238 TL olan proje kapsamında Ergani’de 5 bin 738, Malabadi’de 2 bin 445, Bayrambaşı’nda ise bin 171 metre kanalizasyon sistemi döşenecek. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte toplamda 9 bin 354 metre kısmı kanalizasyon şebekesi döşenmiş olacak.
Kaynak: İHA