ÇTSO Ortak Komite Toplantısı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ÇTSO) ortak komite toplantısı yapıldı.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Engin başkanlığında gerçekleşen toplantıya komite üyeleri katıldı.

Başkan Engin, burada yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak referandum süreci öncesinde çeşitli grupların kampanyalar yürüttüğünü söyledi.

Çanakkale'nin de bu gündemin içinde olduğunu belirten Engin, ''Evet' diyenler de 'hayır' diyenler de yoğun bir kampanya sürdürüyor. Tam da bu zamanlarda dünyada faşizmin yükseldiğini görüyoruz. Demokratlık ambalajını giymiş ama içleri faşizm solucanlarıyla dolu ülkelerin son zamanlarda yaptıklarını görüyoruz. Türkiye’ye, vatandaşlarımıza yönelik gayri hukuki ve gayri ahlaki davranışlarına şahit oluyoruz. Medeni ve demokrat denilen ülkelerin aslında nasıl da vahşi ve anti demokrat olduklarını görüyoruz. Maalesef sözde medeni bu devletler belirli kisveler ve bahaneler altında FETÖ’yü kollayarak kucak açıyor. Devletimizin her türlü teröre karşı yürüttüğü mücadelede hep birlikte arkadan vurmaya devam ediyorlar.' ifadelerini kullandı.

Medeniyet ambalajlı faşist ülkelerin, ülkeye yönelik düşmanca tutumlarını not ettiklerini belirten Engin, şunları söyledi:

Yaşananları tek tek anlatmaya gerek yok. Tüm bunları hatırlatmadaki amacım ülkemize, vatanımıza daha çok sahip çıkma zamanında olduğumuzu vurgulamaktır. Devletimize ve milletimize karşı yürütülen bu sistematik ve asimetrik savaşta memleketimize yapılan saldırıları ve oynanan oyunları görmeli, buna göre hareket etmeliyiz.Özellikle belirtmek isterim ki PKK ve FETÖ’nün karşısında devletimizin yanında yer almayanların, fiziken olmasa bile kalben birlikte olanların da aramızda yeri yoktur. Askerimize, devletimize, milletimize kurşun sıkanlar ile dolaylı da olsa kucak kucağa olanlar şerefsizdir, vatan hainidir. Ülkemiz için devletimiz için gelecek kuşaklarımız için. Bu memleketin ebediyete kadar hür yaşaması için. Birlik beraberlik zamanındayız.'

Toplantı sonunda çalışma hayatında istihdam seferberliği hakkında bilgi verildi, Sınırlı Sorumlu Çanakkale Başka Bir Okul Mümkün Eğitim Kooperatifi tarafından 'Başka Bir Okul Mümkün' projesi hakkında meclis üyelerine sunum gerçekleştirildi.

Kaynak: AA