Çorum'daki FETÖ/PDY Davası

'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan haklarında dava açılan tutuklu 9 sanığın yargılanmasına başlandı Sanıklardan 3'ünün tahliyesine karar verildi.

Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgüte üyelik suçlamasıyla haklarında dava açılan tutuklu 9 sanığın yargılanmasına başlandı.

Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalara, tutuklu sanıklar Hacı Osman K, Mustafa M, Hakkı Y, Suat K, Zekeriya Y, Celal B, Murat B, Fazıl K. ve Yunus Emre G. ile avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti başkanı, duruşmalarda suçlamaları okuduktan sonra sanıklara söz verdi. Sanıklar, terör örgütü ile bir bağlantılarının olmadığını öne sürerek, tahliyelerini talep etti.

Sanıklardan Hacı Osman K, Mustafa M. ve Hakkı Y'nin tahliyesi, diğerlerinin tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmaları erteledi.

Sanıklar hakkında hazırlanan iddianamelerde, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA