Büyükçekmece'deki Silahlı Saldırıya İlişkin Dava

Işıklarda durdukları sırada Devrim Öztunç ile Arzu Sharifi Zindashti'nin çapraz ateşe tutularak öldürülmelerine ilişkin azmettirici ve planlayıcı olduğu ileri sürülen 10 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Büyükçekmece'de ışıklarda durdukları sırada Devrim Öztunç ile Arzu Sharifi Zindashti'nin çapraz ateşe tutularak öldürülmelerine ilişkin azmettirici ve planlayıcı olduğu öne sürülen 10 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Orhan Ünğan ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Ünğan, bu soruşturmanın emniyet ve emniyet içindeki sonradan FETÖ isimli örgüte üye oldukları değerlendirilen kişiler tarafından yönlendirildiğini iddia etti.

Sanık Ünğan, ''Maddi somut deliller gösterilse ben tutukluluğuma hiç itiraz etmem ancak katılan N.Z'nin PKK ile ilişkili, hain olduğu, FETÖ örgütü ile ilişkili olduğu devletin kayıtlarında vardır. Bunların dosyaya sunulmasının sağlanmasını talep ediyorum. Ayrıca bazı etkili parti yöneticileri ve etkili siyasiler aracılığıyla soruşturmayı yürüten makamlarla irtibat kurularak onlar etkilenmeye çalışılmaktadır ve siyasi kimliği olan kişiler güya Z'nin halen firar olan FETÖ örgütü üyesi olduğu belirtilen Zekeriya Öz, Fikret Seçen gibi kişileri yakalatacağını söyleyerek devletin Z. hakkında yürütmekte olduğu soruşturmaları durdurmaları talep edilmektedir.'' diye konuştu.

Haksız yere tutuklu bulunduğunu ve tahliyesini talep ettiğini söyleyen Ünğan, Avrupa'da PKK ile mücadele ettiği için, PKK'nın uyuşturucu işlerinin kanadını yürüten baronların sorumlusunu Hollanda'da vurduğu için kendisine kumpas kurulduğunu öne sürdü.

Sanık Orhan Ünğan'ın avukatı Kudbettin Kaya da, bu davanın basit bir cinayet davası olmadığını, başka hesapların görüldüğünü savunarak, ''Emniyet soruşturmasını yürüten bir kısım emniyet mensupları sonradan görevden alınmıştır. Bir kısmı FETÖ örgütü üyesi olmak iddiasıyla ihraç edilmişlerdir. Şunu da söylemek isterim. Ben bir sonraki oturumda bulunamayabilirim, zira benim öldürülme riskim vardır veya ben nefsi müdafaa kapsamında birilerini öldürmek zorunda kalabilirim. O nedenle duruşmaya gelemeyebilirim.'' dedi.

Mahkeme heyeti, Orhan Ünğan'ın tutukluluk halinin devamına hükmederek, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Büyükçekmece'de 26 Eylül 2014'te ışıklarda duran Devrim Öztunç'un kullandığı ve Arzu Sharifi Zindashti'nin de içinde bulunduğu aracın, Hacı Osman Sezen ve Turgay Akar tarafından çapraz ateşe tutulduğu, Öztunç ile Zindashti'nin öldüğü belirtiliyor.

İddianamede, şüpheliler Yavuz Yavuztürk, Nizamettin Yeke, Bekir Karçiğa, Savaş Sarmusak, Aslan Turan, Sabri Turan, Hasret İlter Üzüm ve Ali Golzari hakkında ikişer kez ''tasarlayarak öldürme suçuna yardım etme'' suçundan 30 yıldan 40 yıla kadar, Orhan Ünğan, İlhan Ünğan hakkında da ikişer kez ''tasarlayarak öldürme suçuna azmettirme'' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Kaynak: AA