Başkentte Hırsızlık Operasyonu

Ankara'da 2016 ve 2017'de okul, yurt, dershane ve hastanelerdeki 28 hırsızlık olayının faili olduğu iddiasıyla yakalanan zanlı tutuklandı.

Ankara'da iki yıl içinde okul, yurt, dershane ve hastanelerde çok sayıda hırsızlık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bazı okul, yurt, dershane ve hastanelerde 2016 ve 2017'de masa üzerinde bırakılan veya kilitli dolaplarda bulunan çanta, cüzdan, para, cep telefonu ve dizüstü bilgisayar gibi elektronik eşyaların çalındığı şikayetlerinin artması üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

Güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, 28 hırsızlık olayının faili olduğu iddiasıyla Fevzi Ç'yi 24 Mart'ta yakaladı.

Şüphelinin, hırsızlık olaylarını Ankara'nın merkez ilçelerini gezerek, gündüz insanların yoğun olduğu zamanlarda, mesai saatlerinde gerçekleştirdiği, çaldığı cüzdan, dizüstü bilgisayar ve cep telefonu gibi eşyaları elbisesinin içine gizlediği, hırsızlık yaptığı dönemlerin kış mevsimine denk gelmesinden dolayı giysisini iyi bir kamufle aracı olarak kullandığı, çaldığı eşyaları değerinin altında sattığı ve aldığı parayı uyuşturucu temininde kullandığı tespit edildi.

Zanlının hırsızlık, sahtecilik ve yankesicilik gibi suçlardan 38 suç kaydının bulunduğu, ayrıca benzer 3 suçtan arandığı öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Fevzi Ç, cezaevine gönderildi.
Kaynak: AA