Başbakan Yardımcısı Şimşek Batman'da

'Derdimiz bugün değil, derdimiz önümüzdeki 10 yıllarda, yüzyılda Türkiye'yi 5 yıl kesintisiz hükümetlerle tanıştırmak, icraat yapmak, yatırım yapmak, sorun çözmek, demokrasimizi, ekonomimizi daha ileri taşımaktır. Bundan sonra gelecek tüm hükümetler, 'evet' derseniz en az yüzde 50'den fazla halk desteğiyle gelecek'

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 'Derdimiz bugün değil, derdimiz önümüzdeki 10 yıllarda, yüzyılda Türkiye'yi 5 yıl kesintisiz hükümetlerle tanıştırmak, icraat yapmak, yatırım yapmak, sorun çözmek, demokrasimizi, ekonomimizi daha ileri taşımaktır. Bundan sonra gelecek tüm hükümetler, 'evet' derseniz en az yüzde 50'den fazla halk desteğiyle gelecek.' dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Batman'a gelen Şimşek, Sason ilçesinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıya katıldı.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, daha sonra Sason Meydanı'nda halka hitaben yaptığı konuşmaya, vatandaşları Kürtçe ve Türkçe selamlayarak başladı.

Kanaat önderleri ve muhtarlarla yaptıkları toplantıya değinerek, ilçenin sorunlarını konuştuklarını belirten Şimşek, Sason'un bugüne kadar 'çıkmaz sokak' gibi olduğunu belirtti.

'Şimdi Muş yolu, Sason yolu programa alındı, Allah'ın izniyle yapılacak. Hastane projesi tamamlanmak üzere, hayata geçireceğiz. TOKİ ile konuştuk, talep toplandıktan sonra inşallah buradaki konut sorununa el atacaklar.' ifadelerini kullanan Mehmet Şimşek, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasının 16 Nisan'da gerçekleştirileceğini hatırlattı.

- '5 yıllık kesintisiz hükümetlerin önünü açın'

Başbakan Yardımcısı Şimşek, 16 Nisan'ın bir parti oylaması olmadığını vurguladı.

'16 Nisan bir parti, şahıs meselesi değil. Güçlü Meclis, güçlü hükümet. 5 yıl kesintisiz olması önemli. Türkiye ne zaman kesintisiz idare edildiyse, güçlü hükümetler geldiyse, icraat yapılmıştır, yatırım yapılmıştır, sorunlar çözülmüştür.' diyen Şimşek, hükümetlerin ömrünün ortalama 1,5 yıl olmadığını kaydetti.

Mehmet Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'94 yılda 65 hükümet. Gelin 16 Nisan'da 'evet' deyin, 5 yıllık kesintisiz hükümetlerin önünü açın, biz de size hizmetkarlık yapalım. Sason her zaman güçlü destek verdi. Hangi partiye oy veriyorsanız verin, gönlünüz neredeyse orada olsun ama 16 Nisan'da Türkiye'nin önünü açın. Çünkü yüzde 50'den fazla oyla gelen iktidarlar reform yapar, sorun çözer, icraat yapar. Sason için, Batman için, Türkiye için sizden 'evet' istiyoruz. Biliyorum gençlerimiz var, işsizlik var. Allah'ın izniyle biz bu bölgede huzuru tesis ettikçe bölgeye daha fazla destek vereceğiz, yatırım yapacağız ve gençlerimizin sorunlarını da peyderpey çözeceğiz. Batman'da bunu başardık, burada da başarırız.'

- '16 Nisan büyük hizmetlerin önünü açma günüdür'

Şimşek, 16 Nisan'da 'evet' çıkması halinde hükümetlerin güçlü olacaklarını dile getirerek, 'Muhalefetin kafa karıştırıcı söylemlerine bakmayın. Bu mesele AK Parti meselesi değil, Cumhurbaşkanımızın meselesi değil. Öyle bir mesele olsaydı, zaten AK Parti çoğunlukta, kamuoyu anketlerinde yüzde 50'den fazla. Cumhurbaşkanımız partimizin kurucusu zaten ve güçlü halk desteğine sahip.' diye konuştu.

Türkiye'nin geleceğine dair hedefleri olduğunu bildiren Başbakan Yardımcısı Şimşek, şunları kaydetti:

'Derdimiz bugün değil, bizim derdimiz önümüzdeki 10 yıllarda, önümüzdeki yüzyılda Türkiye'yi 5 yıl kesintisiz hükümetlerle tanıştırmak, icraat yapmak, yatırım yapmak, sorun çözmek, demokrasimizi, ekonomimizi daha ileri taşımak, Sason'a, Batman'a ve tüm Türkiye'ye hizmet etmektir. Bundan sonra gelecek tüm hükümetler, 'evet' derseniz en az yüzde 50'den fazla halk desteğiyle gelecek. Böyle hükümetler güçlü olacak ve çalışacaklar. Bugün küçük meseleleri konuşma günü değil. 16 Nisan büyük hizmetlerin önünü açma günüdür. Bugün yerel siyaset, yerel sorunları konuşma günü değil. Küçük hesaplarınızı 16 Nisan'dan sonrasına bırakın.'

Vatandaşların sık sık 'Sason seninle gurur duyuyor' sloganları üzerine Mehmet Şimşek, Kürtçe 'Allah sizden razı olsun, kardeşlik için birlik için.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA