Bakan Veysel Eroğlu Öğrencilerle Birlikte Fidan Dikti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ataşehir’de ilkokul öğrencilerine fidan dağıtarak öğrencilerle birlikte fidan dikti.

Bakan Veysel Eroğlu Öğrencilerle Birlikte Fidan Dikti
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ataşehir’de bulunan Mustafa Öncel İlkokulu’nda “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında öğrencilere fidan dağıtarak öğrencilerle birlikte okul bahçesine fidan dikti. Fidan dikim törenine Bakan Eroğlu’nun yanı sıra öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Öğrencilere fidan dağıtan Bakan Eroğlu daha sona bir grup öğrenciyle birlikte okul çevresine fidan dikerek can suyu verdi.

Törende konuşan Bakan Eroğlu, dağıttıkları fidanları öğrencilerin evlerine götürerek anne ve babalarıyla birlikte dikmelerini istedi. Fidan dikimiyle ilgili çalışmalarını anlatan Bakan Eroğlu, “Projemizin amacı Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzaladık. Okullar hayat olsun diye proje hazırladık. Burada maksadımız geleceğimizin teminatı olan bu çocuklara ağaç sevgisini aşılamak hem de ağaçları tanıtmak. Şuana kadar İstanbul’da bin 74 okulu bu şekilde ağaçlandırdık” dedi.



"Hedefimiz bu sene 2 milyon fidanı toprakla buluşturmak"

İstanbul’da tüm okulları ağaçlandırmayı amaçladıklarını kaydeden Bakan Eroğlu, “Çocuklarımız evlatlarımız çok mutlu oluyor. Ağacı görüpr tanıyorlar. İstanbul’da tüm okulları ağaçlandırmak amacıyla çalışıyoruz. Burada 726 fidan diktik. İstanbul’un her tarafına fidan dikiyoruz. İstanbul’da diktiğimiz fidan sayısı 20 milyonu aştı. Hedefimiz bu senede 2 milyon fidanı toprakla buluşturmak. İstanbul’u çiçek gibi yapıyoruz. Her yıl ortalama 400 milyon fidan toprakla buluşuyor. Bu rekor dünya rekoru. İstanbul’da bu hafta 10 binerden 100 bin fidanı dağıtmış olacağız” açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA