Bakan Soylu Trabzon'da Memur Sen Sendikası Üyeleri İle Buluştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, memleketi Trabzon’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenerek “Düştü bir langoza çıkamıyor. PKK’nın langozuna düşmüş, FETÖ’nün langozuna düşmüş oradan hiçbir şekilde çıkamıyor” dedi.

Bakan Soylu Trabzon'da Memur Sen Sendikası Üyeleri İle Buluştu
Memur Sen il binasının açılışına Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş hazır bulundu.

Burada bir konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, darbelere hep karşı olduklarını ifade ederek ”Memur Sen her gittiği yerde, her yaptığı konuşmada ’Darbelere karşıyız’ diyordu. Memur Sen darbe karşıtı sendikaydı, özgürlüklerin önünün açılması için mücadele eden bir sendikaydı. 27 Nisan E-muhtırasından sonra Memur Sen irade alarak meydanlara indi. Milletin sesi olarak ortak akıl mitingleri ile birlikte bu ülkede darbe yaptırmayacağız, darbecilere karşıyız diyerek milletin adına meydanlara inmişti” dedi.

Memur Sen’in sözde sendikacılık yapmadığını kaydeden Memiş, “Memur Sen sözde sendikacılık yapmıyor. Memur Sen hak arama mücadelesini sadece çalışanların hakkını aramak olarak görmüyor. Memur Sen hak arama mücadelesi çocukların hakkını aramak, ülkesinin hakkını aramak milletin hakkını aramak mazlum milletlerin hakkını aramak olarak görüyor. Bu anlamda vermiş olduğumuz mücadele Türkiye’nin fersah fersah yayılan en güçlü gücüyle mücadelesiyle birlikte darbecilere karşı meydan okuyan Memur Sen ailesi bugünden sonra da aynı kararlılıkla, aynı duruşla ülkesine, milletine karşı olan herkese karşı mücadelesini sonuna kadar mücadele edecektir. Memur Sen ailesi olarak ülkemizde uygulanan başörtüsü yasağının tarihin çöp sepetine göndermesi için başlatmış olduğu imza kampanyasıyla 12 milyon 300 bin imza toplayarak bu yasağın tarihin çöp sepetine atılmasına katkı sunmuş olması bir devrimdir. Bu devrimi sizler gerçekleştirdiniz. Ortak akıl mitingleriyle milletin sesi olmak darbecilere karşı olmak bir devrimdir bu devrimi sizler gerçekleştirdiniz. Bundan sonra Memur Sen ailesi olarak 15 Temmuzdan sonra meydanlarda tutmuş olduğumuz bir aylık görevimizden sonra asıl nöbetimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

"16 Nisan’dan onun da gereğini yerine getirirler"

Daha sonra kürsüye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu CHP’nin tek adamlık söylemlerine atıfta bulunarak tek adamlığın ne olduğunu en iyi onların bildiğini söyledi.

Soylu, “16 Nisan’da biz sadece 18 madde ile referanduma çıkıyor değiliz. Elbetteki güçlü meclis olacak, bunu bilmenizi isterim. Onlar istiyorlar ki Refah- ol iktidarını düşürdükleri gibi bir gecede 25 milletvekilini istedikleri taraftan istedikleri tarafa geçirebilecekleri bir meclis olsun. Onlar istiyorlar ki 1971 muhtırasındaki gibi hiç adı sanı bilinmeyen birisini getirip başbakan yapsınlar. Meclis kukla gibi baksın. Onlar millet iradesinden, milletin hesap sormasından, yoksun bir meclis istiyorlar. Böyle bir meclis olmayacak. Milletin meclisi olacak. Güçlü bir meclis olacak. Yasa yapan, kanun yapan, milletle hükümet arasında köprü ortaya koyabilen bir meclis olacak. Onlar istiyor ki bizim yargımız olsun, 28 Şubatı nasıl yaptıysak aynısına devam edelim. Sizin yargınız değil, milletin yargısı olacak” şeklinde konuştu.

"Buradan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum" diyen Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sen bu kavrama biraz uzaksın ama bu kavramı biraz çalışsan anlayabileceksin. Bilesin ki bu Anadolu coğrafyasında bu topraklarda tek adamlık olmaz, milletin adamlığı olur, milletin. Onun anlayabilecek bir hali de kalmadı. Bizim buraların güzel bir sözü var; ’Düştü bir langoza çıkamıyor. PKK’nın langozuna düşmüş, FETÖ’nün langozuna düşmüş oradan hiçbir şekilde çıkamıyor. Çıkabileceğini de göremeyeceğiz. 16 Nisan’dan sonra onunda gereğini yerine getirirler” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Soylu ve Memiş’e tablo hediye edilirken, daha sonra binanın açılış kurdelası hep birlikte kesildi.
Kaynak: İHA