Bakan Kılıç, Genç Güreşçileri Ödüllendirdi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, genç güreşçilerle bir araya geldiği programda, “Güreş dendiği zaman Türk’ü ve Türk güreşini anmadan konuşmak mümkün değildir” dedi.

Bakan Kılıç, Genç Güreşçileri Ödüllendirdi


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Samsun Güreş’in En’leri" programında yüzlerce genç güreşçiyle Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda bir araya geldi. Bakan Kılıç, güreş tarihinde Türklerin büyük bir yeri olduğunu belirterek, gençlerin arasından da olimpiyat şampiyonu çıkabileceğini söyledi.



Programda ilk olarak konuşan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin son Başpehlivanı Recep Kara, “Samsun, tarihte nice Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonları çıkarmış bir şehirdir. Yaşar Doğu, Mustafa Dağıstanlı ve Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanlarını da içinde barındırarak ülkemize güzel günler yaşattılar. İnşallah sizler de gelecekte Samsun’dan çıkarak Türk bayrağını göndere çektireceksiniz” diye konuştu.



Musa Aydın: “Güreş Federasyonu olarak referanduma ‘evet’ diyoruz”

Güreş ailesi olarak referandumda ‘evet’ yönünde oy kullanacaklarını ifade eden Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, “Samsun gibi bir güreş şehri bizim için çok önemlidir. Samsun şehri, yiğitleri ve şampiyonları yetiştiren bir şehirdir. Bugün burada 520 sporcumuza, geleceğin Yaşar Doğularına ve Mustafa Dağıstanlılarına hediye takdim töreni gerçekleştirilecek. Hepinizin bildiği gibi önümüzde 16 Nisan’ımız var. Bu seçimler siyasi bir seçim değil. Olmadığı için de bu mikrofondan yüksek sesle ben de güreş ailesinin başkanı, Güreş Federasyonu Başkanı olarak, bu istikrarın, başarının devamı için büyük Türkiye’nin inşası için güreş ailesi olarak 16 Nisan’da ‘evet’ diyoruz. Sayın Bakanımızı, Başbakanımızı ve Cumhurbaşkanımızı destekliyoruz” şeklinde konuştu.



Bakan Kılıç: “Güreş dendiği zaman Türk’ü anmadan konuşmak mümkün değil”

Gençlerin kendilerine güvenmesi ve tarihinden güç alması gerektiğini söyleyen Bakan Akif Çağatay Kılıç, “Bugün burada büyük güreşçilerin çıkması adına büyük bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Spor camiasında uluslararası müsabakalara baktığımız zaman Rio’da sevindiğimiz ve üzüldüğümüz anlar oldu. Ama güreşle alakalı olarak her zaman içimizde bir güven vardı. Bunları söyleyince, diğer spor branşları için aynı çaba içerisinde değilsiniz diye konuşuyorlar. Bazı şeyler vardır ki ülkelerin ve milletlerin kaderinde vardır. Güreş, bizim medeniyetimizin, inancımızın, ülkemizin, milletimizin kanında var. Dolayısıyla güreşe tabii ki ayrı bir önem vereceğiz. İnşallah aranızdan yeni şampiyonlar çıkacak ve bu şampiyonlar, yine TBMM’de ülkemizi milletimizi temsil edecek. Daha önce Hamza kardeşimiz ve Mustafa Dağıstanlı temsil etti. Daha fazlası da olacak. Şunu hiçbir zaman unutmayın: Gücünüzü, tarihinizden gelen o kuvvetten alacaksınız. Sizin üzerinize oturduğunuz miras, çok önemli bir miras. Dünya hep şunu konuşur: Branşlar vardır, ülkeler hep o branşlarda öndedir. Her ülkenin kendisiyle alakalı olarak, kendisini önde gördüğü branşlar vardır. Güreş dendiği zaman Türk’ü ve Türk güreşini anmadan konuşmak mümkün değildir. Dolayısıyla çok daha iyi olacağız. Bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Başpehlivanlar Recep Kara, Fatih Atlı, Abdullah Güngör, Serhat Gökmen, Salih Erinç, Bayram Ertan ve Hüseyin Şahinal’a plaket verilirken, 520 sporcuya ise hediyeleri verildi.

Program toplu fotoğraf çekimi ile sonlandırıldı.
Kaynak: İHA