Aksu Çayı Islah Çalışmaları Devam Ediyor

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Aksu Çayı Islah çalışmalarını inceledi.

Aksu Çayı Islah Çalışmaları Devam Ediyor
DSİ 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Bölge Müdür Yardımcısı Köksal Buğra Çelik, Şube Müdürleri ve Kontrollük teşkilatı ile birlikte ıslah çalışmaları devam eden Aksu Çayı’nda incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından Coşkun, “Aksu Çayı Islah çalışmalarında sağ ve sol sahil taş tahkimat işleri ile kazı ve dolgu çalışmaları ile taş tahkimat ve sedde yapımı devam etmek. Aksu Çayı’nın 52 kilometrelik ana kolunda 45 kilometre taş tahkimat, 47 kilometre sedde imalatı ve 11 adet köprünün 10 adedi tamamlandı. Proje kapsamında Aksu Çayında, yan kollarıyla birlikte 70 kilometrelik kısımda sedde, taş tahkimat ve dere ıslah çalışması yapılmakta” dedi.

Aksu Çayı Taşkın Koruma projesi ile 105 bin 750 dekar tarım arazisi ve turizm alanının taşkınlardan korunacağını ifade eden Coşkun, “Aksu Çayı ıslah edilirken aynı zamanda bölgede ‘Arazi Toplulaştırması’ yapılmakta. Toplulaştırma çalışmaları kapsamında ana kanal uygulaması yapılırken 135 bin dekar alanda ‘Arazi Toplulaştırması’ yapılacak. Arazi Toplulaştırması ile bölgede düzenli parseller oluşacak.”
Kaynak: İHA