6 Gün Rehin Kalan Yavru Keçi İçi Ekipler Seferber Oldu

Kahramanmaraş’ta sarp kayalıklarda 6 gündür mahsur kalan yavru keçi, AFAD ve Kahramanmaraş Dağcılık Arama Kurtarma (KADAK) ekiplerince kurtarıldı.

6 Gün Rehin Kalan Yavru Keçi İçi Ekipler Seferber Oldu
Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine bağlı Kısıklı Mahallesi, Kayabaşı mevkisinde 6 gündür kayalıklarda mahsur kalan keçilerini kurtaramayan Fatma Arslan’ın yardım çağrısı AFAD ve KADAK ekiplerine bildirildi.

Olay yerine gelen kurtarma ekipleri, 2 saat süren zorlu bir tırmanışın ardından keçilerin mahsur kaldığı kayalıklara ulaştı.

KADAK ekipleri yavru keçilerin birisinin hava şartlarından dolayı telef olduğunu belirledi. Sağ kalan yavru keçi ise sırt çantasıyla güvenli bölgeye indirildi.

Fatma Arslan’a sağ kalan yavru keçiyi teslim eden KADAK Başkanı Sait Kılıçsallayan, “Fatma ninenin keçilerini kurtarmaya geldik. Ancak keçimizi bulamadık. Yamaçta uçurumların arasında ikiz yavrulamış. Bu gördüğünüz güzel keçinin oğlağından bir tane daha vardı. Ancak o ölmüş. Bu da ölmek üzereyken bunu kurtardık. Bunu da Fatma nineye teslim ettik” dedi.

Kurtarma ekiplerinden keçilerini teslim alan Fatma Arslan ise, “Atanıza, dedenize, geçmişinize rahmet olsun. Allah, hükümetimizi, milletimizi, devletimizi başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.

(Çağrı Solak/İHA)
Kaynak: İHA