TÜMSİAD 10 Bin Kutu Kandil Simidi Dağıttı

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD)ve Semerkand Vakfı Balıkesir Şubesi üyeleri, Regaip kandili münasebetiyle halka 10 bin kutu kandil simidi dağıttı.

TÜMSİAD 10 Bin Kutu Kandil Simidi Dağıttı
Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda öğle namazı sonrası 10 bin kutu kandil simidi dağıtıldı. Yüce Allah’ın kulların hayrına olmak üzere rahmetini ve nimetlerini çokça ihsan ettiği belli vakitleri, belli mevsimleri bulunduğuna dikkat çeken TÜMSİAD Balıkesir Şubesi Başkanı Eşref Koçak “Bu hayırlı ve bereketli kıldığı mukaddes zamanlardan birisi de Yüce Milletimizin ‘Üç Aylar’ diyerek özel bir önem verdiği Recep, Şaban ve Ramazan Aylarıdır. Hedef, terbiye ve ahirete hazırlıktır. Bazı gün ve gecelere özel kıymet verilmiştir, çok rahmet gizlenmiştir. Hayatın çeşitli sıkıntıları ve nefsin baskıları karşısında yorgun düşen ruhlarımız, mübarek zamanlarda dinlenmeye, kendine gelmeye, toparlanmaya fırsat bulur. Bu nedenle böyle zamanları, ayları, günleri, geceleri ganimet bilip, kulluğa daha sıkı sarılmalıyız. Esasen her ânı ebediyet yolunda bir sermaye olan hayat için, böyle zamanlar ayrı bir yenilenme fırsatı olarak kabul edilmelidir” dedi.



Kandiller hatırlanmalı, hatırlatılmalı

Mukaddes zamanların, insanların kendilerini denetleme ve değerlendirme bakımından çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Koçak “Bu vesile ile bir kere daha geçmişimizin muhasebesini yapıp, kusurlarımızı düzeltmeye, hayırlı işlere yönelmeye karar vermeliyiz.Üç aylar kendine has bir öneme sahiptir. Bu aylar ayrıca içinde mübarek geceler barındırır. Bu geceler, bir kaybı olanın karanlıkta onu kandille aramasına benzetilmiş ve tarihimizde onlara "kandil geceleri" denilmiştir. Bizler de bu zamanlarda bu mübarek gün ve geceleri hatırlatmak amacı ile bugün burada kardeşlerimizle kandil simidi ikramında bulunmaktayız” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar dağıtılan kandil simidini alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.
Kaynak: İHA