Selahattin Demirtaş greve başlıyor

HDP'nin tutuklu Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, kaldığı cezaevinde açlık grevine başlayacağı öğrenildi.

Selahattin Demirtaş greve başlıyor
Selahattin Demirtaş greve başlıyor
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Edirne Cezaevi'nde açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

'CUMA GÜNÜNDEN İTİBAREN BAŞLIYORUZ'


HDP'den yapılan açıklamaya göre Demirtaş ve Zeydan'ın mesajı şöyle:

Edirne Cezaevi Müdürü'nün diyaloga kapalı tutumu, hukuk dışı uygulamaları, diğer mahkumlara yönelik insanlık dışı uygulamaları, günlerdir devam eden açlık grevlerinin bitirilmesi konusunda hiçbir iyi niyet adımı atmamış olması nedeniyle biz de Cuma gününden itibaren açlık grevine başlıyoruz.

Kamuoyunu cezaevlerinde devam eden açlık grevleri ve ihlaller konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

Selahattin Demirtaş greve başlıyor

SEBAHAT TUNCEL'DE GREVE GİDİYOR


DBP Genel Merkezinden yapılan açıklamada, Silivri 9 Nolu Cezaevi'nde tutuklu bulunan Eş Genel Başkan Sebahat Tuncel'in partiye mesaj gönderdiği belirtildi.

Tuncel, mesajında, “Öcalan'ın üzerindeki ağır tecridin kaldırılması, diyalog ve müzakerelerin başlaması, cezaevlerindeki hak ihlallerin son bulması ve köylere yönelik baskıların son bulması için cezaevlerinde başlatılan süresiz dönüşümsüz açlık grevleri kritik bir aşamaya gelmiştir. İnsan hakları örgütleri, demokrasi güçleri, siyasi partilerin ve halkımızın cezaevlerinde açlık grevlerine sessiz kalmamaları taleplerin karşılanması için demokratik kamuoyu baskısını oluşturmaları oldukça önemlidir. Ben de 1 Nisan ile 5 Nisan arası taleplerin karşılanması için Silivri 9 Nolu Cezaevi'nde bir grup arkadaşla birlikte açlık grevine giriyorum” ifadelerine yer verdi.