Öğrencilere Trafik Bilinci Kazandırılacak

Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik hayata geçirilen 'Trafik Bilinci Kazandırma' projesi kapsamında, Levent'teki Lütfi Banat İlkokulu birinci sınıf öğrencileri trafik eğitimi aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) iş birliğiyle hayata geçirilen 'Trafik Bilinci Kazandırma' projesi kapsamında, Levent'teki Lütfi Banat İlkokulu birinci sınıf öğrencilerine trafik eğitimi verildi.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, okul öncesi ve ilkokuldaki öğrencilere trafik bilinci kazandırmak amacıyla projenin başladığını söyledi.

Projenin İstanbul ve tüm Türkiye'deki okullarda hayata geçirileceğini kaydeden Arpacı, eğitimlerin, eğitim-öğretim yılı sonuna kadar süreceğini aktardı.

Arpacı, 'Hem okul öncesi hem ilkokullarda çocuklarımızı bu bilinç için eğitimlere başladık. Bugün ilk olarak birinci sınıflarda başladık. Bundan sonra her sınıfta, sınıf düzeyinde çocuklarımıza inşallah bu güzel eğitimleri vermeye devam edeceğiz.' diye konuştu.

Lütfi Banat İlkokulu'ndaki etkinlikte, eğitimciler tarafından öğrencilere slayt eşliğinde trafikle ilgili kavramlar ve uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verildi.
Kaynak: AA