Karamanlı'da Yangın Ve Deprem Tatbikatı

Karamanlı ilçesinde, yangın ve deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Hükümet Konağı binasında ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen tatbikata, Karamanlı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve 112 acil servis ekipleri katıldı.

Karamanlı Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi, Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu ve daire müdürlerinin katıldığı tatbikatta, yangın ve deprem anında yapılması gerekenler, uygulamalı olarak gösterildi.

Tatbikatta uygulanan senaryo gereği, deprem olmasıyla Hükumet Konağında bulunan kamu kurumlarının personeli binanın yangın merdivenlerinden çıktı.

Ancak iki personelin binadan çıkamadığı tespit edildi. İtfaiye ekipleri, kayıp personelin yerini tespit ederek, merdiven yardımıyla kurtardı. Yaralanan bir personel ise sağlık ekipleri tarafından kurtarıldı.

Tatbikatın ikinci kısmında, iş güvenliği uzmanı İlhami Dal tarafından, yangın çeşitleri ile müdahale yöntemleri konusunda bilgi verilerek, uygulama yapıldı.

Tatbikat sonunda gazetecilere açıklamada bulunan ilçe Milli Eğitim Müdürü Salim Oğuz, Türkiye ve Burdur'un depremle yaşamayı öğrenmesi gerektiğini vurguladı.

Oğuz, İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı İlhami Dal koordinatörlüğünde, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilgili kanun çerçevesinde deprem ve yangın tatbikatının yapıldığını belirterek, 'Acil eylem planı içerisinde yer alan deprem ve yangın tatbikatımızı gerçekleştirdik. Tatbikat çerçevesinde örnek yangın söndürme uygulamaları ve iş sağlığı güvenliği uzmanı tarafından yangın söndürme usulleri ve acil durumlarda yapılacak müdahalelerle ilgili bilgilendirme yapıldı.' dedi.

Oğuz, tatbikata birçok kurumdan personelin katıldığını ifade etti.

Kaynak: AA