Kısa Dönem Askerler Yemin Etti

Temel eğitimlerini tamamlayan 52 tane 366’ıncı dönem kısa dönem erler için Giresun İl Jandarma Komutanlığı tarafından Şehit Tuğgeneral Bahtiyar Aydın Kışlasında yemin töreni düzenlendi.

Kısa Dönem Askerler Yemin Etti
Törene Vali Hasan Karahan, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, İl Jandarma Alay Komutanı Ali İhsan Ersoy, askerlerin aileleri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Eğitimlerini tamamlayarak acemilikten usta askerliğe geçen erler hep bir ağızdan yemin etti. Yemin edilmesinin ardından kısa dönem erler adına jandarma er Arif Kabasarı, konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Jandarma Er Abdullah Bardakçı, ‘Bayrak’ şiirini okudu ve birliğe erken gelen ve eğitimlerde başarılı olan askerlere Vali Karahan tarafından hediyeler verildi.



Törende konuşan Giresun İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali İhsan Ersoy, “ 366’ıncı dönem kısa dönem erlerin yemin törenine hoş geldiniz. Genç silah arkadaşlarım, sizler biraz önce milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne ve babalarınızın huzurunda silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canınızı vereceğinize namus ve şerefiniz üzerine yemin ettiniz. İçtiğiniz bu and vatan sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup aynı zamanda kahramanın Türk ordusuna mensup olduğunuzu kabul belgesidir. Sizlerle gurur duyuyoruz, sizlere güveniyoruz. Kıymetli aileler, canınızdan daha çok sevdiğiniz, her türlü zorluk ve kötülüklerden esirgeyerek büyüttüğünüz her Türk genci gibi oğlunu bir bayram havası içerisinde kınalayıp askere uğurlayan anne ve babalar evladınızın kutsal yemin töreninde yanlarında bulunarak onlara güç ve moral kaynağı oldunuz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.



Vali Hasan Karahan ise törende yaptığı konuşmada, askerlere ve ailelere seslenerek şu ifadeleri kullandı;

“ Milletimizin emrinde, devletimizin hizmetinde bir kanun ordusu olan Jandarmamız sizlerle daha da güçlendi, daha da bir azim ve kararlılıkla milletin hizmetinde gece gündüz demeden, Giresunlunun özellikle kırsalda yaşayan hemşehrilerimizin can ve mal emniyetini sağlamak üzere hizmetlerinize başladınız Allah utandırmasın. Sizler sevgili aileler, anneler babalar Giresun’umuza hoş geldiniz. Evlatlarınızı bize teslim ettiniz. Komutanlarımız iyi biliniz ki onları kendi evlatlarından daha üstün tutup her türlü emniyet ve güvenlik tedbirlerini alarak onları sağ salim sizlere teslim edeceğiz.” Tören Jandarma Marşının okunmasıyla sona erdi.
Kaynak: İHA